Haberler

'Toplam Kalite Yönetimi ile İç Eğitimi' Düzenlendi

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şırnak Şubesi ile Universal Akademi ortaklığında 'Toplam Kalite Yönetimi ile İç Eğitim' programı düzenlendi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şırnak Şubesi ile Universal Akademi ortaklığında 'Toplam Kalite Yönetimi ile İç Eğitim' programı düzenlendi.

İş başı eğitimi verilen programda, sağlık atamalarında barış süreciden sonra yüzde 90'a varan ivme yakalandığını belirten Şırnak Memur-Sen İl Temsilcisi Hakan Usal, kentte çözüm sürecinin getirmiş olduğu nimetlerden faydalandıklarını söyledi. Şırnak'ta bugüne kadar yapılan sağlıkçı atamalarında yüzde 60'a varan fireler yaşandığını ifade eden Usal, "En son atamalarımızdan bir tanesiyle 58 hekimden 53 tanesi hiç gelmeden istifa etmiş, 5 tanesi ilimize gelip çalışmıştı. Ancak bu gün itibari ile bakanlığımızın yapmış olduğu atamalarda yüzde 90'lara varan bir ivme yakaladığımızı görüyoruz. Buna da bu çözüm sürecinin çok ciddi anlamda katkı sunduğunu insanların ilimize gelirken artık o korkularından ve endişelerinden kendilerini kurtardıklarını soyutladıklarını ve burayı da bu ilinde diğer iller gibi gördüklerini gözlemledik. İnşallah bu çözüm sürecinin karşısında da duran kesimlerin bir an önce aklıselim ile hareket ederek bu sürece katkı sağlamaları ve kardeşliği pekişmesine katkı sunmaları temel talebimiz ve beklentimizdir" dedi.

Şırnak'ta çalışan ve programa katılan katılan Emine Samatlı ise, "İlk önce telefon açtım buraya vekil öğretmen olarak başlamak istedim. Vekilliğimi kabul ettiler, çok fazla yardımcı olacaklarını dile getirdiler. Şırnak merkeze geldim. Çok yabancı olduğum bir şehirdi. Tercihime bıraktılar, Cizre ya da Silopi. Ben Silopi'yi seçtim, orada vekilliğe başladım. 7 ay boyunca vekillik yaptım. Televizyondaki ile bambaşka. Her gün telefon açıp soruyorlar şu olaylar oldu, bu olaylar oldu diye, ama bizde hiç öyle bir olay olmadı. Hiçbir gün toplumsal olarak bir saldırıya uğramadık. Bir sıkıntımız yok. Geldiğim güne göre de çok çok değişti. Her konuda imkanlarım oldu. Ulaşamadığım hiçbir şey yok şuan. Çözüm sürecinin de olumlu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Nazan Yakup ise, "Sakarya'dan geldim Silopi Devlet Hastanesi'nde odyomedris olarak görev yapmaktayım. Silopi ve Silopi halkı bizi bağrına bastı. Buraya gelebilecek ve tercih düşünen arkadaşlarımıza her zaman tavsiye ediyoruz. Bir asker eşi olarak buranın sorunları burada verilen sıkıntılar hiçte o kadar abartıldığı gibi değildir. Biz burada görev almaktan ve buranın halkına hizmet etmekten son derece mutluyuz" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Universal Silopi Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title