Haberler

Tophane'deki Olaylarla İlgili Sanatçılardan Ortak Çağrı

Ataol Behramoğlu, Nejat Yavaşoğulları, Bedri Baykam ve Orhan Aydın'ın da Aralarında Bulunduğu Yaklaşık 50 Kişilik Grup, Beyoğlu'ndaki Olaylarla İlgili Basın Açıklaması Yaptı.

Ataol Behramoğlu, Nejat Yavaşoğulları, Bedri Baykam ve Orhan Aydın'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Beyoğlu'ndaki olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, sanatçıların bu tür olaylara karşı ortak tepki göstermesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat'tan konuyu meclis gündemine getirmesi istendi. Arat, bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi.

İstanbul Tophane'de sanat galerileri önündeki olaylarla ilgili bir grup sanatçı basın toplantısı yaptı.

Beyoğlu'nda buluşan ve aralarından şair ve yazar Ataol Behramoğlu, müzisyen Nejat Yavaşoğulları, ressam Bedri Baykam ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sivas olaylarını hatırlatır bir şekilde 30 kişilik bir grubun tekbir getirerek önünde içki içilmesini istemedikleri sanat galerilerine saldırmaları çirkin ve kabul edilemez bir olaydır" denilirken, sorumluların cezalandırılması istendi. Açıklamada, "Gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasının ülkenin temel taşlarına meydan okuyan bu şahısları daha tehlikeli girişimlere sokabilir" görüşü savunuldu.

"TÜM PROVOKATİF SÖYLEMLERDEN KAÇINMALIYIZ"

Sanat Galericileri Derneği Başkanı Doğan Paksoy, galerilerin ve sanat izleyicilerinin bu tarz bir saldırılara maruz kalmasının kendilerini endişelendirmeye başladığını söyleyerek, "İstanbul Kültür başkenti olduğu bir dönemde bunların yaşanması çok manidar. Böylesine bir gerilim ortamı, diyalog ortamını ortadan kaldırıyor. Sanat galerinin kente katkılarını yatsıyamayız, tüm provokatif söylemlerden kaçınmalıyız" diye konuştu.

BEHRAMOĞLU: MAHALLE BASKISI DEĞİL, FAŞİZM

Şair Ataol Behramoğlu da, "Bu olay mahalle baskısının, faşizmin mahallelerde egemenliğinin örneğini gösteriyor. Bunun bir sonraki aşaması faşizmin evlerin içine girmesidir. Tıpkı İran'da olduğu gibi" şeklinde konuştu.

Ardından söz alan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ise, "Önce Taksim Meydanı'ndaki AKM'yi kapatarak işe başladılar. İstanbul Beyoğlu'ndaki yaşama karşı, bir gerici bir kuşatma var. Bu konuda ortak bir akıl lazım" şeklinde konuştu.

Müzisyen Nejat Yavaşoğulları da hükümete destek veren liberal aydınlara seslendiğini belirterek, "Liberal aydınlara sesleniyorum. Desteklerinin nereye varacaklarının farkına varmalarını istiyorum" dedi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINACAK

Basın toplantısına katılan CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat'tan konuyu meclis gündemine getirmesi istendi.

Toplantı sonunda katılımcılara seslenen Arat, bu konuda elinden geleni yapacağını, gerekli önergeleri vereceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title