Haberler

TOKİ'den Küçük İşletmecilere Büyük Fırsat

Güncelleme:

TOKİ, küçük ve orta ölçekte yeni bir işyeri açmak isteyen işletmecilere ve yatırımcılara "özel koşullarda" işyeri satışı gerçekleştirecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), küçük ve orta ölçekte yeni bir işyeri açmak isteyen işletmecilere ve yatırımcılara "özel koşullarda" işyeri satışı gerçekleştirecek. Envanterinde bulunan işyerlerini yüzde 120 ay vadeli satışa çıkaran TOKİ, yüzde 10 peşin 240 ay vade ile işyeri satışına çıkıyor.

TOKİ, açık artırma yöntemiyle aralarında İstanbul, Ankara, Eskişehir, Adana ve Gaziantep gibi metropol illerin bulunduğu 33 ilde 166 işyeri ve 12 konutu satacak. Taşınmazlar üç ayrı ödeme şekli ile satışa sunulacak. Bu kapsamda yüzde 10 peşin 240 ay vade, yüzde 10 peşin 120 ay vade ve yüzde 15 peşin 120 ay vade seçenekleri ile konut ve işyerlerinin satışı gerçekleştirilecek.

YÜZDE 10 PEŞİN 240 AY VADE

TOKİ'nin yüzde 10 peşin 240 ay vade ile satışını gerçekleştireceği işyerleri; "Trabzon-Bahçecik 2. Etap, Trabzon-Merkez Zağnos Vadisi, Zonguldak-Devrek Çaydeğirmeni, Gaziantep-Islahiye, Gaziantep-Merkez Beylerbeyi, Niğde-Bor 5. Bölge, Bayburt-Merkez Şingah, Malatya-Beydağı, Edirne-İpsala, Ankara Protokol Yolu 4. Bölge, Ordu-Gölköy, Konya-Beyşehir, Kayseri-Yahyalı, Giresun-Alucra, Balıkesir-Merkez Ayşebacı 2. Bölge, Bursa-Nilüfer Kayapa, Osmaniye-Merkez Yaveriye, Tokat-Merkez Dedeli, Karaman-Merkez Yeşilada, Kahramanmaraş-Afşin, Kahramanmaraş-Türkoğlu, Yozgat-Boğazlıyan, Yozgat-Merkez Eskipazar, Çorum-Merkez Celilkırı ve Sakarya-Adapazarı Korucuk'ta" bulunuyor.

YÜZDE 10 PEŞİN 120 AY VADE

TOKİ'nin İstanbul-Bahçeşehir Projesi'ndeki satışa sunacağı işyerleri de yüzde 10 peşin 120 ay vadeli olarak satılacak.

İdare satışa çıkardığı diğer taşınmazların satışını da yüzde 15 peşin 120 ay vadeli olarak gerçekleştirilecek.

33 İLDE 178 TAŞINMAZ

TOKİ'nin satışa sunduğu taşınmazlar; Ankara, İstanbul, Adana, Balıkesir, Bursa, Bayburt, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Mersin, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat ve Zonguldak illerinde bulunuyor.

16 Nisan 2013 Salı günü saat 14.00'da yapılacak işyeri ve konut satış müzayedesi Eskidji firmasının İstanbul'daki merkezinde gerçekleştirilecek. Müzayedeye TOKİ merkez binasından canlı bağlantı yoluyla ve www.eskidji.com internet adresinden de söz konusu taşınmazlar için teklif verilebilecek.

Müzayedeye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin müzayededen önce banka hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları taşınmazların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak. Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin lira, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için için 50 bin lira katılım teminatı alınacak.

Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulaşılabilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eskişehir Gaziantep İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title