Haberler

TOKİ'den 240 Ay Vadeyle İş Yeri

Güncelleme:

TOKİ, küçük ve orta ölçekte yeni iş yeri açmak isteyenlere yüzde 10 peşinatla özel koşullarda satış yapacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 240 ay vadeyle iş yeri satışı gerçekleştirecek.

TOKİ, açık artırma yöntemiyle aralarında İstanbul, Ankara, Eskişehir, Adana ve Gaziantep gibi metropollerin bulunduğu 33 ilde, 166 iş yeri ve 12 konutu satacak.

Taşınmazlar için üç ayrı ödeme şekli uygulanacak. Bu kapsamda, yüzde 10 peşin 240 ay vade, yüzde 10 peşin 120 ay vade ve yüzde 15 peşin 120 ay vade seçenekleri sunulacak.

Yüzde 10 peşin 240 ay vade

TOKİ'nin yüzde 10 peşin 240 ay vadeyle satacağı iş yerleri şu kentlerde bulunuyor:

"Trabzon-Bahçecik 2. Etap, Trabzon-Merkez Zağnos Vadisi, Zonguldak-Devrek Çaydeğirmeni, Gaziantep-Islahiye, Gaziantep-Merkez Beylerbeyi, Niğde-Bor 5. Bölge, Bayburt-Merkez Şingah, Malatya-Beydağı, Edirne-İpsala, Ankara Protokol Yolu 4. Bölge, Ordu-Gölköy, Konya-Beyşehir, Kayseri-Yahyalı, Giresun-Alucra, Balıkesir-Merkez Ayşebacı 2. Bölge, Bursa-Nilüfer Kayapa, Osmaniye-Merkez Yaveriye, Tokat-Merkez Dedeli, Karaman-Merkez Yeşilada, Kahramanmaraş-Afşin, Kahramanmaraş-Türkoğlu, Yozgat-Boğazlıyan, Yozgat-Merkez Eskipazar, Çorum-Merkez Celilkırı ve Sakarya-Adapazarı Korucuk"

Yüzde 10 peşin 120 ay vade

İdarenin İstanbul-Bahçeşehir Projesi'ndeki satışa çıkaracağı iş yerleri de yüzde 10 peşin 120 ay vadeyle alınabilecek.

Diğer bölgelerdeki taşınmazlar da yüzde 15'i peşin olmak üzere 120 ay vadeli satılacak. Bu ödeme şekli, Adana, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Kırklareli, Mersin, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Tunceli'deki iş yerleri için uygulanacak.

Satış müzayedesi 16 Nisan'da

İş yeri ve konut satış müzayedesi, 16 Nisan Salı günü saat 14.00'te Eskidji firmasının İstanbul'daki merkezinde gerçekleştirilecek. Müzayedede, TOKİ merkez binasından canlı bağlantıyla ve "www.eskidji.com" adresinden de teklif verilebilecek.

Müzayedeye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin, öncesinde, banka hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere, talip oldukları taşınmazların her biri için katılım teminatı yatırması gerekiyor.

Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin lira, 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin lira, 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için ise 50 bin lira katılım teminatı alınacak.

Bütün taşınmazlar, açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkarılacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar, peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulaşılabilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Eskişehir İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title