Haberler

TOKİ'de Kura Çekimi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), dar gelirli vatandaşların ev hayalini gerçeğe dönüştürmek amacıyla 7 ilde satışa sunulan ve rekor başvurunun yapıldığı 4.538 konutun kuraları ekim ayında çekilecek.51 bin başvurunun yapıldığı konutlar için ilk kura 6 Ekim perşembe günü Edirne'de yapılacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), dar gelirli vatandaşların ev hayalini gerçeğe dönüştürmek amacıyla 7 ilde satışa sunulan ve rekor başvurunun yapıldığı 4.538 konutun kuraları ekim ayında çekilecek. 51 bin başvurunun yapıldığı konutlar için ilk kura 6 Ekim perşembe günü Edirne'de yapılacak.

Konut hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen vatandaşlar illerde valilikler, ilçelerde ise kaymakamlıklar önünde uzun kuyruklar oluşturarak, TOKİ'nin aylık taksitleri 173 lira ile başlayacak 180 ay (15 yıl) vadeli konutlarına sahip olabilmek için başvuruda bulunmuştu. Belirlenen başvuru süresi içinde alt gelir grubu için yapılacak konutlara 51 bin 265 başvuru gerçekleşti.

-İlk kura Edirne'de-

7 ilde satışa sunulan konutlar için ilk kura çekilişi 6 Ekim'de, Edirne-Merkez Fırınlarsırtı'ndaki 318 konut için yapılacak. Fırınlarsırtı Projesi için başvuran 1.548 kişi Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Kongre Merkezi'nde kura heyecanı yaşayacak.

Kocaeli-İzmit Arızlı'daki 516 konut için de 8 Ekim'de tören düzenlenecek. Konut başvurusunda bulunan 10.034 kişi İsmet Paşa Stadyumu'nda kuralarını çekecek.

Kırşehir-Merkez Kındam'daki 292 konut için başvuruda bulunan 1.034 kişi kura heyecanını 11 Ekim'de Aşıkpaşa Spor Salonu'nda yaşayacak.

Adıyaman Merkez'de ev sahibi olmak isteyen 6.450 kişi de 700 konut için 14 Ekim'de Can Düğün Salonu'nda kura çekilişine katılacak.

Gaziantep-Yeşilkent'de yapılacak 320 ev için de 10.463 kişi kura çekecek. Yeşikent Projesi ile Gaziantep-Şehit Kamil Beylerbeyi Projesi'nin çekilişi 17 Ekim'de Şahinbey Spor Salonu'nda yapılacak. Şehit Kamil Beylerbeyi Projesi'ne 7.570 başvuru gerçekleşmişti.

Başkent Ankara'daki Mamak 2. Etap projesindeki 1024 konutun kurası 20 Ekim'de yapılacak. Alt gelir grubundaki 11.575 vatandaş, Atatürk Spor Salonu'nda ev hayalini gerçeğe dönüştürmenin heyecanını yaşayacak.

Ankara Çubuk Aşağı Çavundur Projesi'nin kura çekilişi ise 22 Ekim'de yapılacak. 484 konut için 511 vatandaş, Çubuk Belediyesi Düğün Salonu'nda kura çekecek.

Alt gelir grubuna dönük 4.583 bin konut için son kura çekilişi Antalya- Merkez Çıplaklı'da 24 Ekim'de yapılacak. 2.077 kişi Atatürk Kültür Parkı Kültür ve Kongre Salonu'nda 480 konut için şanslarını deneyecek.

Alt gelir grubuna dönük konutlar için noter huzurunda yapılacak. Çekilişin ardından hak sahipleri 4 bin lira peşinat ödeyecekler. İlk taksit ödemesini ise konutlarını teslim aldıktan sonra yapacaklar. Aylık taksitleri 173 lira ile başlayacak konutlar, 180 ay vadeli satılacak. - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title