Haberler

TOBB'da Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda 10, 20 ve 51 yıl süreyle görev yapan delegelere, düzenlenen törenle şeref belgesi ve plaket verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda 10, 20 ve 51 yıl süreyle görev yapan delegelere, düzenlenen törenle şeref belgesi ve plaket verildi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı.

TOBB'un Ankara'daki merkezinde düzenlenen törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleri katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörünün ve Türkiye'nin önümüzdeki dönemin parlayan yıldızı olacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, kültürümüzde "Marifet iltifata tabidir" diye güzel bir söz olduğunu hatırlatarak, TBMM Başkanı Çiçek ile Bakan Yazıcı'ya teşekkür etti. Çiçek ile bütün bir yıl boyunca ülkenin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde anayasa toplantıları için birlikte olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "İşçinin, işverenin, memurun, çiftçinin, sade vatandaşın düşündüklerini anayasa yapım sürecine dahil etmek için birlikte yoğun bir mesai harcadık. Daha güçlü, daha zengin ve daha demokratik bir Türkiye için kalbimiz ortaklaşa attı. Sayın Meclis Başkanım, her daim özel sektörün yanında oldunuz, sorunlarımızı dinlediniz, dertlerimize derman oldunuz. Size teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bakan Yazıcı'yla da bütün bir yıl birlikte çok önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Kendisi özel sektörün dostu ve benim gözümde gerçek bir çözüm bakanıdır. Birlikte yeni Türk Ticaret Kanunu'nu tüm Türkiye'ye anlattık. İş dünyasının şikayetlerini ve taleplerini topladık. Sağ olsunlar, bu hafta bize beklediğimiz müjdeyi verdiler. Devrim niteliğinde olan TTK'nın rötuşlarının yapılacağı revizyon çalışmaları başladı" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz gün daha önce yenilenen sınır kapılarına ilave olarak 4 gümrük kapısının daha yenilenmesini içeren protokolü imzaladıklarını dile getirdi. Bu yıl TOBB camiasının 60. yaşını kutladığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Ne mutlu ki bugün TOBB takip eden değil, yönlendiren; edilgen değil etken; pasif değil aktif, statik değil dinamik ve en önemlisi hükmeden değil, hizmet eden bir kurum haline geldi" dedi.

Bu başarı tablosunu hep birlikte gerçekleştirdiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

"Bugün burada 10, 20, 30 ve 50 yıl delegelik yapmış, bu camia için çalışmış, Türk özel sektörü için emek vermiş, ekonomimizin gelişmesi için gayret göstermiş iş insanları, camiamızın neferleri var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegesi olarak ülkemizi kalkındırma yolunda azim ve kararlılıkla uzun yıllardır çalıştınız, alın teri döktünüz, kazandınız ve kazandırdınız. Yaptığınız hizmetlerin değerini hiçbir plaket belgeleyemez. Ne mutlu ki emeklerinizin gerçek karşılığını pek çok insana iş ve AŞ vererek alıyorsunuz. Camiamıza uzun yıllar delege olarak hizmet etme şerefine nail olan herkesi yürekten kutluyor ve başarı dolu nice yıllar diliyorum."

Türkiye ekonomisinin özellikle son yıllarda girişimcilerin katkılarıyla müthiş bir atılım gerçekleştirdiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, "Bundan sadece 30 yıl önce Türkiye'de sadece tarımsal üretim vardı. Yurt dışına satabildiğimiz 3 milyar dolarlık ürünün tamamına yakını tarım ürünüydü. Bugün Türkiye bölgesinin sanayi devi haline geldi. Ne mutlu ki; şu anda, İtalya ile Çin arasında sanayisi en güçlü ülke Türkiyemiz. 200'den fazla ülkeye, 20 binden fazla mal ihraç ediyoruz. İhracatımız 135 milyar dolara çıktı. Bunların yüzde 94'ü sanayi malı ve yüzde 60'ı dünyanın en gelişmiş ülkelerine ihraç ediliyor. Rahmetli Özal önümüzü açtı; hayal kurduk, hedef koyduk, çok çalıştık ve bugün hep birlikte ülkemizi dünyanın en büyük 18. ekonomisi haline getirdik" dedi.

Hayallerinin bitmediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Son 10 yılda sağlanan istikrar ortamıyla şimdi daha da cesaretliyiz, şimdi özgüvenimiz daha da yüksek. Diyoruz ki; dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Ben bu hedefi yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü Anadolu'yu geziyorum, Anadolu'daki enerjiyi görüyorum, Anadolu'daki müteşebbis ruhu görüyorum. Belki toprağın altında petrolümüz yok. Ama toprağın üstünde müthiş gayretli müteşebbislerimiz var. Yeter ki bu müteşebbislerimizin önü açılsın, biz gerisini getiririz" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, TOBB camiası içerisinde 53 yılını dolduran Nejat Ekrem Basmacı için de şunları söyledi:

"Burada yaşı ve tecrübesi bizden çok büyük olan ağabeylerimiz var, TOBB başkanlarımız var. Nejat Ağabey bu çatı altında 53. yılını doldurdu. Nejat abimize nice başarılı yıllar diliyorum. Huzurlarınızda bugün ödül alacak ağabeylerimize, arkadaşlarımıza ülkem adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Çünkü az önce anlattığım başarı hikayesinin gerçek mimarları onlardır. Çünkü bu ülkede daha üretimin, ticaretin adı yok iken onlar üretiyordu, ticaret yapıyordu. Çünkü ülkede tüccarın itibarı yok iken, memur olmayana kız bile verilmiyorken; onlar bu işe baş koymuştu. Bu işin cefasını çektiler. Krizler gördüler, sorunlar yaşadılar ama vazgeçmediler. Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve AŞ sağlamanın hayrını bize öğrettiler, bizlere yol gösterdiler, örnek oldular. İşte bu başarı hikayesi böyle yazıldı."

2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedef seçtiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "500 milyar dolar ihracatı, 2 trilyon dolar milli geliri aşacağız. ve bunu Türk özel sektörünün yatırımları sayesinde, bu salondaki müteşebbislerin ve onların izinden gidecek olan girişimcilerin sayesinde yapacağız" diye konuştu.

Kendisinin de TOBB camiası içerisinde 20 yılı doldurduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Burada ödüllerini ve plaketlerini alacak olan arkadaşlarımı, ağabeylerimi tekrar tebrik ediyorum. Ben de bu camiaya 20 yıldır delege olarak hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Allah bana ömür verdikçe bu camianın hizmetkarı olmaya devam edeceğim. Türkiye bu camiayla büyük, bu camia Türkiye'yle büyük" dedi.

Törende hizmet şeref belgesi ve plaket alan isimler şöyle:

"10 yılını dolduranlar:

Feridun Torunoğlu (Anamur TSO)

Abdullah Bilaçlı (Bursa TSO)

Ali Yılmaz (Bursa TSO)

Sadık Gülerer (İnegöl TSO)

Recep Ekinci (İskenderun TSO)

Köksal Şerbetçioğlu (Kırıkkale TSO)

M. Ekrem Toker (Aliağa TO)

Ali İhsan Tutan (Bodrum TO)

Ali Alak (İzmir TO)

Cüneyt Altınkapı (İzmir TO)

Ali Çetin Taşkent (İMEAK DTO)

Fahri Coşkun (Alaca TB)

Ceylan Emet (Bolvadin TB)

Ümit Çetin (Gönen TB)

Ekrem Baştuğ (Karaman TB)

20 yılını dolduranlar:

M. Rifat Hisarcıklıoğlu (Ankara TO)

Faik Yavuz (Ankara TB)

Bülent Koşmaz (Manisa TSO)

Halim Mete (İMEAK DTO)

Hakkı Aynur (Bilecik TSO)

Davut Tezcan (Bitlis TSO)

İbrahim Yamak (Giresun TSO)

Mahmut Dündar (Kızıltepe TSO)l

Mehmet Akbacakoğlu (Ankara TO)

Mehmet Aslan (Gaziantep TO)

Çetin Kaya Kalkavan (İMEAK DTO)

Necdet Aksoy (İMEAK DTO)

Ali Kahraman Yavuz (Mersin DTO)

Mustafa Cihat Lokmanoğlu (Mersin DTO)

Ali Şener Bayraktar (Akyazı TB)

İbrahim Öztürk (Ankara TB)

Faruk Kula (Balıkesir TB)

Ferhan Şensoy (Balıkesir TB)

İbrahim Aytekin (Balıkesir TB)

Hüsnü Ünal (Çankırı TB)

İbrahim Tefenlili (Denizli TB)

Abdülkadir Çıkmaz (Gaziantep TB)

Atilla Sümer (İstanbul TB)

Züber Gültekin (İstanbul TB)

Halit Kaya (İzmir TB)

Hüseyin Ekiz (İzmir TB)

Reha Sümer (İzmir TB)

İsmet Çelik (Kars TB)

Mustafa Sarıçiçekli (Mersin TB)

Ziya Aksüt (Nazilli TB)

53 yılını dolduranlar:

Nejat Ekrem Basmacı"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title