Haberler

TMSF, İmar Bankası'nın 49 Adet Taşınmazını Yarın Satışa Sunuyor

TMSF, Muhammen Bedelleri 73 Milyon YTL'yi Aşan 49 Taşınmazı Yarın Satışa Sunuyor. 48'i Müflis İmar Bankası'na Ait Olan Gayrimenkullerin Arasında Yaklaşık 38 Milyon YTL Muhammen Bedele Sahip Gebze'deki 248 Dönümlük Türk Otomotiv Endüstrisi (Toe) Arazisi ve Müştemilatı da Bulunuyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) muhammen bedelleri toplamı 73 milyon 734 bin 110 YTL olan, İmar Bankası'na ait 49 taşınmazı satışa çıkardı. Açık artırma, Turyap tarafından 29 Mayıs (yarın) saat 14:00'te Profilo Alışveriş Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Muhammen bedelleri toplamı 73 milyon 709 bin 110 YTL olan Müflis İmar Bankası'na ait 48 taşınmazın üçü Adana, dördü Ankara, üçü Çanakkale, üçü Hatay, 16'sı İstanbul, üçü İzmir, ikisi, altısı Kocaeli, biri Konya, üçü Mersin, biri Sakarya, ikisi ise Yalova'da bulunuyor. Gebze Çayırova'da bulunan, Eski Türk Otomotiv Endüstrisi (TOE) arazisi ve müştemilatı, taşınmazlar arasında en yüksek muhammen bedele sahip satışa konu olacak. Arazinin ve müştemilatın muhammen bedeli, 37 milyon 844 bin YTL olarak belirlendi.

Yaklaşık 248 bin metrekare civarında bulunan ve 2 parselden oluşan arazinin 800 metre denize kıyısı bulunuyor. Parsellerin arasından demiryolu geçen arazi, D-100 karayoluna 1 kilometre mesafede yer alıyor. Yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi beklenen arazi, Uzanlara ait olduğu dönemde çimento nakli amacı ile liman olarak kullanılmıştı. Bu taşınmazların haricinde satışa çıkarılacak gayrimenkul ise İstanbul Eminönü'ndeki bağımsız bölümden oluşuyor. Taşınmaz, 25 bin YTL muhammen bedele sahip bulunuyor.

İKİNCİ İHALE 5 HAZİRAN'DA

Müflis İmar Bankası'na ait 48 taşınmazın açık artırmasında verilecek tekliflerin, muhammen değerin ve satış masraflarının toplamını karşılaması gerekiyor. 5 Haziran'da aynı adres ve saatte düzenlenecek ikinci artırmada ise muhammen değerin yüzde 70'i, rüçhanlı alacaklar ile satış masraflarının tamamını karşılaması şartı aranacak. Eminönü'ndeki taşınmazın birinci satışında ise tekliflerin, muhammen değerinin yüzde 75'ini ve rüçhanlı alacaklılar ile satış masraflarını geçmesi şartı aranacak. 5 Haziran'da düzenlenecek ikinci artırmada ise, rüçhanlı alacaklılar ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilecek.

48 taşınmazın açık artırmasına katılabilmek için, muhammen değeri 10 milyon YTL'nin üzerindeki taşınmazlar için 100 bin YTL, muhammen değeri 10 milyon 1 milyon YTL. arasında olanlar için 10 bin YTL, muhammen değeri 1 milyon YTL'nin altında olanlar için ise 5 bin YTL nakit teminatı veya bu tutarda kati ve süresiz banka teminat mektubunu, Müflis T.İmar Bankası T.A.Ş. İflas İdaresi'ne teslim etmeleri yeterli olacak.

Eminönü'ndeki gayrimenkul ihalesine katılmak için ise isteyenlerin, her bir gayrimenkul için, belirlenen muhammen bedelin yüzde 7.5'i tutarındaki nakit teminatı, Vakıflar Bankası T.A.O Esentepe Şubesi'ndeki 2002621 numaralı YTL hesabına yatırıldığına ilişkin dekontu, teminatın nakit verilmemesi durumunda ise, bankalar tarafından verilen şartsız, kesin ve süresiz nitelikli teminat mektubu veya aynı tutardaki hazine tahvil ve bonolarını ihalenin gerçekleştirileceği satış günü ve saatine kadar Satış Komisyonu'na teslim etmeleri gerekiyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title