Haberler

Tkdf: "Ekonomik Kriz Kapıdayken Türban Gereksiz, Zamansız ve Yapay Bir Tartışma"

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, türban tartışmalarının gereksiz, zamansız ve yapay olduğunu söyledi.
TKDF Başkanı Güllü düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomik krizin kapıda olduğunu vurgulayarak, türban tartışmalarını gereksiz, zamansız ve yapay bir tartışma olarak değerlendirdi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, türban tartışmalarının gereksiz, zamansız ve yapay olduğunu söyledi.

TKDF Başkanı Güllü düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomik krizin kapıda olduğunu vurgulayarak, türban tartışmalarını gereksiz, zamansız ve yapay bir tartışma olarak değerlendirdi. MHP'nin AKP ile yaptığı işbirliğini değerlendiren Güllü, MHP'nin üniter devlet kavramını benimsediklerine inanmadıklarını belirterek, "AKP ile yapılan işbirliğinin amacı cumhuriyet ve demokrasinin temel ilkelerini zedelemektir" dedi.

Güllü, dine dayalı rejimlerde kadınların insan haklarının yok sayıldığını ve kadınlara bir 'mal' olarak bakıldığını ifade ederek, federasyon olarak kazanımlarından vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

-KADINLARIN KIYAFETİNE ERKEKLER KARAR VERİYOR-

Türkiye'de kıyafeti nedeniyle öldürülen kadınların olduğunu kaydeden Güllü, erkek egemen otoritenin, kadın özgürlüğünün kısıtlanmasına yol açacak düzenlemelerinin sakıncaları olacağını kaydetti. Güllü, "Kadınlarımızın kılık-kıyafetine erkeklerin karar veriyor olması ve yapılmak istenilen değişikliğin Anayasa maddesi haline getirilmesi niyeti olayın en vahim noktasıdır" dedi.

-KADINI EVE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR-

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Birten Gökyay yaptığı konuşmada, yöneticileri türban tartışmaları ile ülkeyi germekle suçlayarak, toplumda ayrımcılık yarattıklarını ve farklı düşünce odakları yarattıklarını ifade etti.

Gökyay, kadınların türban takmaya teşvik edilerek iş hayatından çekilmeye çalışıldığını ifade etti. Gökyay, "Kadının başını bohçalayarak, eve doğru çekmeye çalışıyorlar. Kadınları girişimden, iş hayatından uzaklaştırıyorlar. Farklı bir toplum yaratmaya çalışıyorlar" dedi.(ANKA)

(ST/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title