Haberler

Tiyatro Perdesi "Kantocu" ile Aralanıyor

Elif Koçak - Ankara Devlet Tiyatrosu yeni sanat sezonuna Türk tiyatrosunun usta ismi Haldun Dormen'in yazıp yönettiği "Kantocu" müzikaliyle 'merhaba' diyecek.

Elif Koçak - Ankara Devlet Tiyatrosu yeni sanat sezonuna Türk tiyatrosunun usta ismi Haldun Dormen'in yazıp yönettiği "Kantocu" müzikaliyle 'merhaba' diyecek.

Devlet Tiyatrolarında ilk kez seyirciyle buluşacak müzikal, 1920'lerin İstanbul'unda takma adla sahneye çıkan kantocu Verjin'in hikayesini anlatıyor. Kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip müzikal, 1 Ekim'de Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde prömiyer yapacak.

Müzikali yazan ve yöneten Haldun Dormen, AA muhabirine yaptığı açıklamada,

"Kantocu" müzikalini yaklaşık 5 yıl önce yazdığını, ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda sahnelendiğini söyledi.

Eserin daha sonra Eskişehir Şehir Tiyatrosu'nda seyirciyle buluştuğunu bildiren Dormen, "Kantocu yazdığım oyunlar içerisinde zannediyorum en sevdiğim oyun. Bu müzikali dünyadan göçmüş olan Direklerarası'nın büyük sanatçılarına saygı duruşu olarak nitelendiriyorum" dedi.

Kalabalık ekiple çalışmayı her zaman çok sevdiğini ifade eden Dormen,

"Ankara'daki ekiple ilk defa çalışıyorum. Aralarında tek eski bir talebem var, geri kalanıyla ilk kez tanıştım. Ben onları çok sevdim onlar da beni çok sevdiler galiba. Müthiş bir aşk yaşıyoruz. Oyun mucizevi bir şekilde çok çabuk çıktı, 3, 5 ayda toparladık. Ortaya çıkan sonuçtan çok mutluyum, insanlar bana ben onlara inandım" dedi.

Dormen, daha önce İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bir müzikal sahneye koyduğunu Ankara'da ise ilk kez bir oyun sahneleyeceğini kaydetti.

-"TİYATROYA MERAKLI GENÇLER MUHSİN ERTUĞRUL'U TANIMIYOR"-

Son zamanlarda genel kültürün çok azaldığını ve fazla önemsenmediğini dile getiren Dormen, gençlerin baleye, tiyatroya ilgisinin Türkiye için artı puan olduğunu söyledi.

Tiyatroya meraklı gençlerin Muhsin Ertuğrul'u tanımadığını belirten Dormen,

"Muhsin Ertuğrul'u tanımadan nasıl tiyatroya meraklı olunuyor anlamıyorum. Dün sokakta birini gördüm, 'Ben tiyatroya çok meraklıyım hiç kaçırmam' dedi.

'Oyunumuza buyurun' dedim, 'Nerede oynuyorsunuz?' diye sordu. Kantocu, Cüneyt Gökçer sahnesi şeklinde yanıt verince burayı bilmediğini söyledi. Ankara'da tiyatroya meraklı biri burayı bilmiyorsa nasıl meraklı anlamıyorum" diye konuştu.

-İLK MÜZİKAL "HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI"-

Dormen, ilk yazdığı müzikalin hikayesiyle ilgili de şunları söyledi:

"Egemen Bostancı benden bir müzikal yazmamı istedi. Ben de 'Hissesi Harikalar Kumpanyası'nı yazdım. Onun kazandığı başarı üzerine 14 tane daha müzikal yazdım. Bunların ikisi dışında hepsi oynandı, başarı kazandı. Yazdığım müzikaller arasında Kantocu'nun eski sanatçılara saygı duruşu, selam olduğu için bende ayrı bir yeri var.

Yıllar sonra Ankara'da olmak, burada bir şey yapmak beni çok mutlu etti. Ankara seyircisini çok yakından tanıyorum ve seviyorum. Devlet Tiyatrolarında bu kadar yıldır bir şey yapmayarak vakit kaybetmişim. Amerikalıların dediği gibi

'hiçbir zaman geç değildir. Geç de olsa geldim."

-KANTOCU-

Haldun Dormen'in yazıp yönettiği 2 perdelik müzikalin dekor tasarımını Osman Şengezer, giysilerini Gül Emre, ışığını Osman Uzgören, müziğini Serpil Gülümser, dans düzenini Nebi Birgi üstleniyor. Oyunun müziğinin bestesi Serpil Günseli'ye şarkı sözleri ise Zeynep Talu'ya ait.

Yönetmen yardımcılığını Nejat Armutçuşan'ın yaptığı müzikalde, Çiğdem Aydın, Ali Hakan Beşen, Turgay Kılıç, Engin Özsayın, Buket Türkyılmaz, Kader İlhan, Hicran Yavuz, Zeynep Aytek, Koray Karaca, Ercan Eker, Güven Besimoğlu, Serap Doğan, Gönül Çetin, Volkan Özmana, Can Ağır Aksoy, Eylem Türkmen, Firdevs Aylin tez, Gurur Çiçekoğlu, Celal Murat Usanmaz, Ayça Narlı, Nimet İrem Güler, Melike, Canal, Damla İlgün, Özgür Ayyıldız, Kübra Erdem, Yunus Sercan Çantay, Oğuzhan Oğuzu, Uğur Erbektaş, Gizem Taşkaya Pınar Berkmen, Berk Bozoğlu rol alıyor.

Orkestra ise Kemal Günüç, Fikri Özdemir, Mehmet Haluk Kılıç, Atilla Kılıç, Selçuk Ovalı, Fahrettin Ünal, Ümmiye Özden Atalay, Kazime Neslihan Erten, Mertol Aytekin, Döndü Dulkadir'den oluşuyor.

Yeni sezona 'merhaba' demeye hazırlanan müzikal, 1920'lerin İstanbul'unda takma adla sahneye çıkan kantocu Verjin'in hikayesini anlatıyor.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title