Haberler

Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi'nde Başkan Değişti

Giresun'un Tirebolu İlçesi Su Ürünleri Kooperatifi'nde görev değişimi yapıldı.

Giresun'un Tirebolu İlçesi Su Ürünleri Kooperatifi'nde görev değişimi yapıldı.

Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi'nde alınan olağanüstü kararla yapılan kongrede Emin Uğur, görevini Ahmet Kıpık'a devretti.

Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi'nde 2 dönemdir başkanlık yapan Emin Uğur, yönetiminin aldığı olağanüstü kongreye Ahmet Kıpık Başkanlığında tek liste ilen gidildi. Kongreye katılan 45 üyenin tamamının oyunu alan Ahmet Kıpık, kooperatif başkanı seçildi.

Görevini yeni Başkan Ahmet Kıpık'a devreden Emin Uğur " Kooperatifte 7 yıllık görev süresince bir takım ideallerim ve gayretlerim vardı. Bunlardan önemsediklerimin başında Tirebolu Balıkçı barınağının yapılmasıydı. Yıllarca mücadelesini verdik ve geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın katılımıyla açılışı yapıldı. Biz tam balıkçılarımız barınağına kavuştuk derken şimdi barınağımızın bölünerek, liman haline getirilmek isteniyor. Biz hala Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda bulunan barınağın ihalesi yapılarak kooperatifimize almayı beklerken, bir takım güçler liman statüsüne kavuşturup, balıkçılara kapatılacak şekilde liman işletmecilerinin almasına zemin hazırlanıyor. İşte bu noktada Tirebolu balıkçılarımız yalnız bırakılmıştır. Diğer bir konu ise daha güçlü olmak adına Giresun'da bulunan dokuz kooperatifin bir araya gelerek birlik kurmasıdır. Bu konuda Giresun Valiliğimiz hem maddi, hem manevi katkı sağlamasına rağmen başaramadık. Umut ediyorum ki bizden sonra gelen arkadaşlarımız balıkçılarımız için önemsediğimiz bu hedeflerimizi gerçekleştirirler" dedi.

Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi'nin görevi devralan Başkanı Ahmet Kıpık ise kendisinden önce başlayan ve mücadelesi verilen hedeflerin peşinde koşulmaya devam edileceğini söyledi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tirebolu Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title