Haberler

Tıp Merkezinde Yenileme Çalışmaları

İnönü Üniversitesi (İÜ) Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) hastalara daha iyi hizmet verebilmek için bünyesinde bulunan yemekhane ve çamaşırhaneyi son teknoloji makineleriyle yeniledi.

İnönü Üniversitesi (İÜ) Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) hastalara daha iyi hizmet verebilmek için bünyesinde bulunan yemekhane ve çamaşırhaneyi son teknoloji makineleriyle yeniledi.

Yeniden düzenlenen bölümlerin açılışı için yapılan törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Süheyla Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Yılmaz ve hastane personeli katıldı. TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen yaptığı konuşmada, "2010 yılından itibaren yeniden yapılandırma çalışmalarına başladık. Yapılanma sürecinde insan kaynaklarımız ve ekonomi kaynaklarımız sil baştan

şekillendirilmiştir. Yemekhane ve çamaşırhane yenilemelerimiz alt yapı yatırımlarının bir parçasıdır. Bu kapsamda mutfak, çamaşırhane, sterilizasyon ünitemiz ve yoğun bakım ünitemizin yatakları yüzde yüz artırılmıştır. Servislerimizin yüzde 50'sinde koğuş sisteminden oda sistemine geçilmiştir. Hasta yataklarının yüzde 35'i yenilendi ve 6 adet yeni ameliyathane hizmete açılır duruma getirilmiştir" dedi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de, "Son 3-4 yılda hastaneye yapılanların yüzde 90'a yakını kendi öz kaynakları ile karşılanmıştır. Üniversite hastanesi 40 milyon liralık hizmetin 36 milyonunu kendisi karşılıyor. Bu noktada Turgut Özal Tıp Merkezi sadece üniversite hastanelerine değil Sağlık Bakanlığının hizmet verdiği bütün hastanelere de örnek teşkil edecek işler ortaya koymaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezi başka bir hastanenin benzeri konumundan çıkarak ülkemizde ve dünyada model olmaya çalışan ve sağlık

hizmetlerini en sağlıklı şekilde veren bir konuma doğru geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında yemekhane ve çamaşırhanenin açılışı yapılarak incelemelerde bulunuldu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Kızılay Cemil Çelik Turgut Özal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title