Haberler

Teşvik Yolsuzluğu Operasyonu

Tarım Teşvik Kredisi Yolsuzluğunda 8 İlde Eş Zamanlı Operasyonda 50 Kişi Gözaltına Alındı.

BATMAN Emniyet Müdürlüğü'nün 8 ilde eş zamanlı yürüttüğü ve tarım teşvik kredisi talebinde bulunarak sahte belge düzenledikleri belirlenen üreticilere yönelik operasyonda, aralarında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı müffettişlerinin de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün sabahın erken saatlerinde, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Şırnak ve Ankara'da, tarım teşvik kredisi alımında sahtecilik yaptıkları saptanan üreticilere ve bunlara yardım eden görevlilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlarda, Tarım Bakanlığı müffettişleri, adliye personeli ve illerdeki tarım il müdürlüklerinde görevli personellerin de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. İllerde gözaltına alanın kişilerin ifadelerinin alınması için Batman'a getirilmek üzere yola çıkarıldığı belirtilirken, Batman Cumhuriyet Savcılığı, tarım teşviki operasyonu ile ilgili öğleden sonra kapsamlı bir basın toplantısı düzenleneceği bilgisini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title