Haberler

"Terörist Tişörtle Mi Geziyor?"

Güncelleme:

Terörist sanılarak öldürülen genç Havza'da toprağa verildi.

Samsun - Amasya sınır bölgesinin Boğaziçi mevkiinde, güvenlik güçlerinin terörist sanarak ateş etmesi sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş'ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Olay anında kardeşinin yanında bulunan 19 yaşındaki Habib Çetintaş ile 47 yaşındaki babaları Hasan Çetintaş sorumlulardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Havza İlçesi Boğaziçi mevkiinde önceki gün saat 22. 30 sıralarında meydana gelen olayda, iddialara göre Paşapınar Köyü'ne gittikleri düğünden geri dönmek için araba bulamayan Gökhan Çetintaş ve ağabeyi Habib Çetintaş, yürüyerek ilçe merkezindeki evlerine dönmek istedi.

Yaklaşık 8 kilometre mesafede olan köyden yola çıkan iki kardeş kestirme olsun diye ormanlık içindeki patika yolları kullandı. Samsun-Ankara Karayolu'ndaki viyadüklerin altından tren yoluna inmeye çalışan kardeşlere bölgede terörist gruplara yönelik arama, tarama ve pusu faaliyetleri yapan güvenlik güçleri dur ihtarında bulundu. Ancak Habib Çetintaş kuru sıkı tabanca ile güvenlik güçlerine ateş etmeye başladı. Bunun üzerine askerler de çalıların arkasına saklanan kardeşleri terörist sanarak ateş etti.

BAŞINA 2, KALÇASINA 1 KURŞUN İSABET ETTİ

Gökhan Çetintaş olay yerinde hayatını kaybederken Habib Çetintaş güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesinin ardından da serbest bırakıldı. Gökhan Çetintaş'ın Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsisinde ise başına 2, kalçasına 1 kurşun isabet ettiği açıklandı. Habib Çetintaş'ın ise olay anında 155'i arayarak teröristlerin saldırdığını söyleyerek yardım istediği belirtildi.

CENAZEYE VALİ AKSOY VE İL JANDARMA KOMUTANI DA KATILDI

Olayda hayatını kaybeden Gökhan Çetintaş cenazesi bugün ilçe merkezindeki Kevser camisinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında Belediye mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

71 yaşındaki dede Kemal Kaya torunun tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken anne 46 yaşındaki Güler Çetintaş ayakta durmakta güçlük çekti. Habib Çetintaş ile babası Hasan Çetintaş birbirlerine sarılarak ağladı.

Olay anında kardeşinin yanında bulunan Habib Çetintaş, askerlerin kendilerine dur ihtarında bulunmadığını söylerken, 4 çocuk sahibi olan ve Kaymakamlık binasında ki çay ocağında çalışan baba Hasan Çetintaş ise sorumlulardan şikayetçi oldukları söyledi. Söylenecek bir şey olmadığını belirten baba Çetintaş, "Sorumlu kimse şikayetçiyim. Sonuna kadar bu işin takipcisi olacağım. Oğlumun değeri bu muydu" dedi. Ölen Gökhan Çetintaş'ın teyzesinin eşi olan 35 yaşındaki Harun Doğan ise, "Bizim çocukları terörist sanmışlar. Nasıl sanarlar anlamıyorum. Üzerlerinde bir kot pantolan bir tişört var. Terörist böyle mi geziyor. Ellerinde silahları yok. Bir tane kuru sıkı tabanca varmış. Bunlar da askerleri terörist sanmışlar. O yüzden ateş etmişler. Dur diye seslenen olmamış. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

DUR UYARISINA UYMADILAR

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan İl Jandarma Komutanlığı ise teröristlerin bölgeden geçiş yapabilecekleri noktalarda alınan önlemler sırasında olayın meydana geldiğini belirterek, "Pusu faaliyeti esnasında gece görüşü ve gözetleme cihazlarından iki kişinin 500 metre mesafeden görütülerinin tespit edilmesi üzerine görevli timin bulundukları yerden sızma faaliyeti icra ederek şahıslara 100 metre mesafeye kadar yaklaştıkları, şahıslara dur ihtarının yapıldığı, yapılan ikazlara rağmen uyarıya riayet etmeyerek şahısların bulundukları yerin yan tarafındaki çalılık bölgeye atladıkları ve uyarıya ateşle karşılık verdikleri anlaşılmıştır" denildi. - Samsun / Havza

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title