Haberler

Terör Örgütünün Gençlik Yapılanmasına İlişkin Dava

Sivas'ta PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra hakkında dava açılan 14 kişi, 7 ile 10 yıl arasında hapisle cezalandırıldı.

Sivas'ta PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra hakkında dava açılan 14 kişi, 7 ile 10 yıl arasında hapisle cezalandırıldı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık A.G. ve tutuksuz yargılanan S.A. ile sanık avukatları ve yakınları hazır bulundu. Adıyaman Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar İ.H.V, Ş.Y, H.A, C.B, M.S, İ.T ve İ.H.D. ise savunmasını görüntülü sistemle yaptı.

Bazıları Türkçe, bazıları ise tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapan sanıklar, tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar A.G, H.A, Ş.Y, İ.T, İ.H.V, M.S, C.B. ve İ.H.D'nin terör örgütüne üye olmak suçundan 9'ar yıl, tutuksuz yargılanan M.D, M.Ç, S.A, Z.K, K.İ. ve E.B'nin ise aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanıklar A.G, H.A, Ş.Y, İ.H.V, S.A, M.S, İ.H.D, Z.K. ve K.İ'nin geçen yıl nevruz kutlamalarında terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan da birer yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Kararın okunmasının ardından Kürtçe ve Türkçe sloganlar atan sanık A.G, mahkeme heyetinin talebi üzerinde jandarma ekiplerince salondan çıkarıldı. Kararı öğrenen bazı sanık yakınları fenalık geçirdi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen yıl mart ayında düzenlenen operasyonda, PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgütün şehir yapılanması KCK ile bağlantılı oldukları öne sürülen 14 kişi gözaltına alınmıştı. - MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Malatya Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title