Haberler

Termik Santral İstemeyen Köylülerden Eylem

Bursa'nın Keles ilçesinde Enerji Bakanlığı'nın yapmayı planladığı termik santrale isyan eden köylüler, eylem yaptı."Köyümüze termik santral istemiyoruz" diye sloganlar atan köylüler, yetkililerden santrali planlarını durdurmasını istedi.

Bursa'nın Keles ilçesinde Enerji Bakanlığı'nın yapmayı planladığı termik santrale isyan eden köylüler, eylem yaptı. "Köyümüze termik santral istemiyoruz" diye sloganlar atan köylüler, yetkililerden santrali planlarını durdurmasını istedi.

Keles'in 23 köyünden Bursa'ya gelen 2 bin kişilik grup. Setbaşı'nda toplandı. Ellerine aldıkları pankartlarla termik santral yapılmasına tepki gösteren köylüler, Heykel'e kadar yürüdü. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde vatandaşlar, bölgenin mikroklima etkisi olduğunu ifade ederek, 150 bine yakın ağacın termik santral sebebiyle kesilmesi durumunda Bursa'nı ikliminin değişeceğini söylediler. Vatandaşlar, "termik yapma boşuna yıkacağız başına' ve 'Bursa yeşiline sahip çık' sloganları atması dikkat çekti.

"100 YILDIR BU TOPRAKLARDAYIZ"

Protesto gösterisine katılanlar adına konuşan Hasan Tekin, "Keles'in Kozağacı vadisindeki köylerden geliyoruz. 100 yıllardır yaşadığımız topraklarımızda termik santral kurulmasına karşı başlattığımız mücadeleyi Türkiye ye duyurmak için buradayız. Türkiye kömür işletmeleri kurumu Keles'in Kozağacı vadisi ve Harman alan bölgelerinden çıkarılacak kömürle çalışacak terminal için ihale duyurusu yaptı. 1 Kasım 2012 günü Ankara'da ihale düzenleyeceğini açıkladı. Kömür havzası içinde Keles'in 23 köyü ve 2 mahallesi de bulunuyor. Ekmeğimizi ve aşımızı bu topraklardan çıkardık. Vergimizi ödedik. Vatan savunması için çocuklarımızı askere gönderdik" dedi.

"BİZE SORMADILAR"

Tarım arazilerinin de zarar göreceğini öne süren Tekin, "Topraklarımızı kiraz ağaçları ile biz donattık. Yetiştirdiğimiz kirazları yurt dışına biz ihraç ettik. Yurda döviz kazandırdık köyden kente göçü tersine çevirdik. 'Kimse bize termik santral yapalım mı?' diye sormadı. Sorsalardı onlara Tunçbilek ve Orhaneli termik santrallerini biz çok iyi biliyoruz derdik" dedi.

Protesto gösterisi basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enerji Bakanlığı Hasan Tekin Keles Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title