Haberler

"Tencere Tava Hep Aynı Hava"

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fas'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bu bağlamda ikili ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. 750 milyon dolarlık demir-çelik fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Sonra Tunus'a geçeceğiz. Tunus, Arap Baharı'nın başladığı ülkelerden biri. Biz de bu süreçte onlara destek vermiştik. İkili ilişkilerimize ilikşin konuları en üst düzeyde ele alma fırsatımız olacak. Fas, Cezayir ve Tunus'la ikili ilişkilerimiz en üst düzeyde ele alacağız.

GAZETECİYE SERT ÇIKTI

(Gazetecinin sorusu)*Dün Ömer Çelik Twitter'dan açıklama yaptı. Mesajlar alındı değerlendiriliyor dedi. Tansiyonun düşürülmnesi noktasında atmayı planladığınız adım?

Siz hangi mesajı aldınız. Ben Başbakan olarak, vatandaş olarak bu olayla ilgili olarak saf temiz insanları ayırırsak aşırı uçların organize ettiği eyleme katılma durumunda olanlar var. Olay Gezi Parkı olayı değildir. Gezi Parkı'nda ağaçların kaldırılması söz konusu değildir.

Burada İBB bir yay kaldırımı genişletme çalışmasında 10 ağacı kemsiyor 10 ağacı söküyor. O ağaçlarda Çağlayan'a dikiliyor.

Bizim Gezi Parkı ile ilgili hedefimiz ne? Orada ne yapılacağını açıkladık. 2 yıldır orayla ilgili ses yok. Burada böyle adımın atılması organize adımdır. Buraya aklı selim sahibi milletimin bu oyuna gelmemesi gerekir.

AĞAÇLAR KESİLMEYECEK

Ağaçların kesilmesi söz konusu değil. Buraya yapılacak olan Topçu Kışlası olayıdır. Sene 1780 orada bu eser yapılmış. Daha sonra CHP tarafından Lütfi Kırdar'ın vali ve belediye başkanı olduğu dönemde yıkılmış ve yerine Taksim Stadı yapılmış.

Gezi Parkı'nın Cumhuriyet Caddesi üzerinde alışveriş merkezleri var. Ceylan Otel orası da ağaçlıktı. Sökülerek bu otel yapıldı. Aynı şey etap Marmara'da yapıldı. Orası da tamamiyle söküldü ve şu anki haline getirildi. Gezi Parkı meselesi bu işin fitilini ateşledi vebali olanlar bu işin hesabını verecek.

CHP'NİN AKTİF ROLÜ VAR

Tüm olayların arkasında CHP zihniyeti ve aşırı uçlar var.

Daha sonraki gelişmeler CHP'nin işin içinde çok aktifi olması benim temiz saf vatandaşlarımızı da oraya sürüklüyor. CHP mitin yapacağım diyor ama Taksim'e geliyor. Kadıköy'de o pozisyonu bulamayınca Taksim'e geliyor. Halbuki milletvekilleri de bu işin içinde. CHP'nin rolü vardır ve her zaman olduğu gibi aşırı uçlarla ilişkisi vardır. Hukuk içerisinde miting yapma hakkı var. Yerlerimiz var. Ve bizde CHP'lilerin her türlü güvenliğini sağlarız.

Ama tüm bunları yaparken kendileri için temel hak ve hürriyeti olduğunu iddia edenler benim temel hak ve hürriyetime dokunuyorsa şimdi ne olacak? Kamu araçları yakıldı bunun hesabını kim ödeyecek? Gezi Parkı'nda olanlar ile ne alakası var?

SANDIKTA YENEMEYENLER BU YOLA BAŞVURDU

Sandıkta AK Parti'yi mağlup edemeyenler, demokratik yollarla geride bırakamayanlar bu yolla bırakabilir miyim gayreti içindeler. Sandıkta milletim gereken cevabı verecek. Cebirle şiddetle bir şey yapmadık. Sakin olun, rahat olun. Bütün bunların hepsi aşılır, geçilir. Geçmişte bunu deneyenler oldu, bunlardan netice alamadılar. Cumhuriyet mitinglerini gördük.

İstihbarat birimlerimiz bu olayların bağlantılarını araştırıyor. Onlarla hesaplaşacağız da.

Birileri çıkıyor Başbakan böyle durumlarda hep yurtdışına çıkıyor diyor. Bunlar zavallı bunlar aciz. Bu gezi aylar öncesinden planlanmış.

Bize itidal tavsiye edenler önce kendileri itidal çizgisine gelsin. Benim bugün onlarca polisim yaralandı. Polis çekilsin deniyor. Polis çekilsin de kamu kurumlarını işgal mi etsinler. Aşırı uçlar Başbakanlık ofisine mi girsin.

TENCERE TAVA...

Başbakan 'tencere-tava eylemi'yle ilgili olarak da 'Tencere tava hep aynı hava. Bunlar geçmişte de oldu' dedi.

TÜRK BAHARI

Mısır'da yıllarca insanlar güdümlü olarak sandığa gönderildi. Türkiye'de sandıklar açılır ve 6 saat içinde sonuçlar açıklanır ve burada AK Parti gibi milletin rotasını çizdiği bir parti 16 ay sonra iktidara gelmiştir ve 5 yerel ve genel seçime girmiş ve oylarını da arttırarak sandıklardan çıkmıştır. Bu AK Parti'nin milletle ne kadar iç içe olduğunu gösteriyorlar. Türkiye'de Türk Baharı yaşanıyor diyenler doğru söylüyor . Evet bir bahar var ve bunu kışa çeviremeyecekler.

REUTERS MUHABİRİNE: SİZ BÖYLE BİLGİLENDİRİYORSUNUZ

Önce yumuşatıcı ifadeler derken nelerdir mesela bana söylemelisin? Ana muhalefetin bütün illerde temsilcisi var. Aşırı uçların belli illerde devreye grimesi sözkonusu. Siz burada ne oldu ki bu olaylar yaşanıyor? Siz ne mesaj aldınız yapılanlardan. Sizin aldığınız bir mesaj ne??

GAZETECİ: Burada tepki gösterenler herhangi bir partiye aitlik sözkonusu değil? İnsanlar kendi yaşamlarıyla ilgili yasaklara eğitimden tutun da alkol düzenlemesine kadar bunlardan dolayı tepki gösteriyor.

Erdoğan: Siz Reuters'a bunları mı anlatıyorsunuz? Evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Bir kere alkol yasağı diyorsunuz. Alkol yasağı yok alkol düzenlemesi var. Biz Fransa'daki alkol düzenlemesini Türkiye'de uyguluyoruz.

(Bazı şirketlerin reklam iptali yapması) Rezervasyon iptalini doğru bulmuyorum. Yerli yabancı şirketler bu olaylardan dolayı yapıyorlarsa bunun bedelini ağır öderler. Bunu hükümetimize yönelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmelerine ideolojik ambargo alarak görüp, gerekli adımı atarız. Bu ülkeyi onlar değil, biz yönetiyoruz. Böyle bir tavra girmeleri yanlıştır, biz buna müsaade etmeyiz. Bu 3-5 günlük bir adımdır, düzelir diye düşünüyorum.

Borsa iner çıkar. Borsa her zaman istikrarlı bir çizgi takip etmez. 3-5 bin puan iner, bakarsın 100 bine çıkar.

Şu anda Türkiye'de özgüven vardır, Türkiye güvenli bir limandır. Borsayla ilgili değerlendirme yaparken dünyadaki diğer borsalara da bakın.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Taksim Fas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title