Haberler

Temizöz 19'uncu Kez Hakim Karşısında

Şırnak'ta işlenen 20 cinayetten sorumlu tutulan ve aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ve Kamil Atak ile itirafçıların da bulunduğu 7 sanık 19'uncu kez hakim karşısına çıktı.

ŞIRNAK'ta işlenen 20 cinayetten sorumlu tutulan ve aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak ile itirafçıların da bulunduğu 7 sanık 19'uncu kez hakim karşısına çıktı. Amcası gözlerinin önünde öldürülen tanık Mehmet Uykur, "Ben o dönem bunları anlatsaydım, Cemal Temizöz beni panzere bağlar, panzerlerin altında ezerdi. ya da, topun ağzına koyar Cudi'ye fırlatırdı. Cemal Binbaşı kimi işaret etse onu öldürüyorlardı" iddiasında bulundu.

Şırnak'ta, 1993-95 yılları arasında işlenen 20 cinayetten sorumlu tutulan ve tutuklu bulunan emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak ile Abdulhakim Güven, Adem Yakin, Hıdır Altuğ, Kukel Atak ve Temer Atak'ın yargılanmalarına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde 1994 yılında Ramazan Uykur ve Abdullah Elfelti'nin öldürülmesiyle ilgili iki tanık dinledi.

Cizre'de 1994 yılında karınca yuvasına bırakılarak öldürülen Abdullah Elfelti cinayetiyle ilgili gördüklerini anlatan Güven Mezrası imamı Süleyman Taşkın, "1994 yılında iki beyaz renkli Toros marka araç içerisinde 6-7 kişi ile Yankale Köyü'ne doğru gitti. Köyümüze giriş çıkışlar jandarmanın izni dışında gerçekleşmiyordu. Bu iki Toros marka araç köye girmişse jandarmanın bilgisi olmadan girmesi mümkün değil. Bizim köy ile karakol arası 2 kilometredir. Karakol bizim köyü görüyordu. Söz ettiğim bu iki araç yarım saat sonra köyden hızlı bir şekilde uzaklaştı. Bu iki araç içerisinde bulunanların dışında teşhis edemediğim bir kişi daha bulunuyordu. O şahsın daha sonra Abdullah Efelti olduğunu duydum" dedi.

KALAŞNİKOFLA TARADILAR

Mahkeme heyeti, daha sonra 1994 yılında Cizre'de Kukel ve Tamer Atak tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ramazan Uykur cinayeti ile ilgili yeğeni Mehmet Uykur'u tanık olarak dinledi. Uykur, amcası Ramazan Uykur ve amcasının oğlu İsmet Uykur ile Nusaybin Caddesi üzerindeki oto tamircisinin önünde bekledikleri sırada, Toros marka araçla Temel ve Kukel Akat'ın yanlarına geldiğini anlattı. Uykur, araç içerisinde bulunan Temel Atak'ın kafasını camdan çıkarıp amcası Ramazan Uykur'u "Babam Kamil Atak seni çağırıyor" diyerek götürmek istediğini söyledi. Amcasının ise "Senin babanla bir işim yok, bir yere gelmiyorum" cevabını verdiğini belirterek olay anını şöyle anlattı:

"Bu konuşmalardan beş dekika sonra amcam namaz kılmak için eve doğru gitti. Amcam bizden 60 metre kadar uzaklaştıktan sonra Temer ve Kukel'in içinde bulunduğu Toros marka araç amcamın önünü kesti. Tamer Atak araçtan inerek amcamı zorla araca bindirmek istedi. Amcamda binmemek için direniyordu. O sırada Tamer tabancısını çekerek amcama doğrulttu, bir el ateş etti. Daha sonra araçta bulunan Kukel de yaralı amcama Kalaşnikofla ateş etti. Tamer de Kukel'in elinden Kalaşnikofu alıp o da ateş etti. Ben koşarak amcamın yanına gittim. Onlar da durup bana baktı. Araca binerek Silopi istikametine gittiler" dedi.

KİMİN YAPTIĞINI SÖYLESEYDİM BENİ YAŞATMAZLARDI

Tanık Mehmet Uykur, amcasının öldürüldüğü sırada çevrede bulunan esnaf ve vatandaşların olayı gördükten sonra, olay yerinden uzaklaştığını ve esnafın işyerlerini kapattığını belirtti. Polisin ifadesini aldığını ancak, korkudan cinayeti kimlerin işlediğini söyleyemediğini dile getiren tanık Uykur, "Amcam öldürüldükten sonra uçan kuşlar oradan geçmez oldu. Çünkü şikayet etseydim, bizi sağ bırakmazlardı. Ailemi yok ederlerdi. Bu nedenle anlatmadım. Temizöz o dönem Cizre'yi mahvetti, şimdi Cizre çok değişti. Hala o günlerin stresini ve korkusunu yaşıyorum" dedi.

Olaydan bir süre önce de, polis kıyafetli, tanımadığı kişilerin kendisini panzere bindirerek, ilçe dışına götürdüklerini anlatan Mehmet Uykur, kendisini kaçıranların öldürülen amcasının iki çocuğunun dağda olması nedeniyle kaçırdığını söyledi.

CEMAL BİNBAŞI KİMİ İŞARET ETSE O ÖLDÜRÜLÜYORDU

Sanıkların yargılanabileceğini hiç düşünmediğini buna ihtimal bile vermediğini belirten Uykur, "Düşmeyen bir Allah'tır. Cizre o dönem hodri meydandı. Cemal Binbaşı kimi işeret etseydi o öldürülürdü. İnsanlar gündüz ortasında öldürülüyordu. Bunlar vampirleşmişti. Amcamın neden öldürüldüğünü hala bilmiyorum. Şu an arkamda bulunanlardan dahi korkuyorum. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Çünkü bu sanıkların tümü o dönem jandarma ve emniyete girip çıkıyorlardı" dedi.

TEMİZÖZ BENİ TOPA KOYAR CUDİ'YE FIRLATIRDI

Sanık Cemal Temizöz'ün, "Neden 16 yıl sonra ifade verdin?" sorusuna cevap veren tanık Uykur, "Ben o dönem bunları anlatsaydım, Cemal Temizöz beni panzere bağlar, panzerlerin altında ezerdi. ya da, topun ağzına koyar Cudi'ye fırlatırdı" dedi.

TEMİZÖZ'ÜN SORUSU AVUKATI SALONDAN ATTIRDI

Sanık Temizöz'ün tanık Uykur'a "Amcanın dağa çıkan çocuklarının ismini nedir?" sorusu duruşma salonunda gerginliğe neden oldu. Müdahil avukatlarından Bahattin Özdemir, bu sorunun yargılamayla ilgisinin olmadığını belirterek itiraz etti. Bunun üzerine sanık avukatları mağdur avukatları arasında sözlü tartışma yaşandı. Avukatlar arasındaki tartışmayı sonlandırmak için Bahattin Özdemir'i uyaran Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, Özdemir'den duruşma salonundan çıkmasını istedi. Avukat Özdemir ise, mahkeme başkanını ısrarına karşılık, gerekçesinin tutanağa yazılması halinde dışarı çıkabileceğini söyledi. Mahkeme Başkanı bunun üzerine Bahattin Özdemir'in sanık Cemal Temizöz'ün sözünü kestiği için dışarı çıkarıldığını tutanağa geçirdi.

Sanıklardan Tamer Atak'ın "Neden 16 yıl önce ifade vermedin?" sorusuna karşılık tanık Uykur, "Bugün Cuma, Kuran'ı getirin abdest alıp Kuran'a el basacağım. Amcamı Tamer ve Kukel öldürdü diye yemin ederim. Uykur ailesinin başına bir iş gelirse, bundan Kamil Atak, oğulları ve Cemal Temizöz sorumludur. Cizre'yi üzerime tapu etselerdi bile o dönem gidip ifade veremezdim" dedi.

DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title