Haberler

Temelli Belediyesi'nden Baharı Karşılama Festivali

Ankara'nın Temeli Beldesi 4. Bahar Şenlikleri Festivali 30 Derece Sıcak Havada Kutlandı. Sıcak Hava Nedeniyle Protokol Konuşmaları 2-3 Dakika Yapıldı.

Ankara'nın Temeli Beldesi 4. Bahar Şenlikleri Festivali 30 derece sıcak havada kutlandı. Sıcak hava nedeniyle protokol konuşmaları 2-3 dakika yapıldı.

Ankara ilçe ve belde belediyeler arasında birincisi kutlanan Temelli 4. Bahar Şenlikleri Festivali binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Festival törenine, TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu ve binlerce vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Temelli Belediye Başkanı Alaaddin Türkoğlu, baharı karşılama festivalini kış stresinden kurtulmak için

düzenlediklerini ifade ederek, Temelli'nin kısa sürede değiştiğini söyledi. Türkoğlu, "Temelli Belediyesi olarak her zaman yanınızda olduk. Burada gerçekleştirdiğimiz göl önceki yıllarda bir bataklık durumundaydı. 1999 yılından itibaren bu alanı sizlerin yaşayacağı bir alan olarak düzenledik. Buraya 5 bin ağaç diktik. 750 bin nüfus planlanmış Türkiye'ye örnek olacak bir beldeyiz. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmamızla birlikte şu anda Trabzon ilinin mücavir alanından daha büyük bir beldeyiz" diye

konuştu.

Türkoğlu, suyu olmayan köylere su verme çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, 15 gün içinde Türkobası köyüne su vereceklerini dile getirdi. Türkoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e minnettar olduklarını kaydederek, Büyükşehir Belediyesi'nin gösterdiği destekle 2 yılda Temelli'ye büyük bir atılım gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu ise konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak Temelli'yi bir protokol yolu olarak gördüklerini kaydederek, "İmar planları çıktığında burayı 700 bin nüfus olarak yaptık. Temelli 2 tane vilayet demektir. Başkanımız Melih Gökçek'in talimatıyla buranın altyapısına yardımcı oluyoruz. Ankara'da ne varsa Temelli'de de bulunsun. Temelli artık kabuğunu yırtmıştır ve her geçen gün büyümektedir" şeklinde konuştu.

Televizyonların tanınan ismi Mülayim'in esprileri vatandaşlara neşeli anlar yaşattı. 7 yaşındaki Kardelen isimli çocuğun İstiklal Marşı'nı 4 dakikada okuması ise yoğun ilgi gördü. Pop sanatçısı Gülşen, Temelli'de kendisini izlemeye gelen vatandaşları coşturdu. Ayrıca Selami Şahin ve Hasan Yılmaz bir konser verdi.

(TS-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title