Haberler

Telekom Grevi F-16'ları Vurdu

Diyarbakır'da Türk Telekom'un fiberoptik kablolarına yönelik sabotaj girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınanların sorgularında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona giden F-16 savaş uçakları sabotaj sebebiyle iletişim kurulamayınca Diyarbakır'a iniş yapamadı.

Uçaklar Adana ve Malatya'ya inmek zorunda kaldı. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla üç haftadır devam eden polis takibi sonucu fiberoptik kablolara yönelik sabotaj girişiminde bulundukları iddiasıyla 17 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılar arasında Batman'dan Diyarbakır'a eylem için gelen 3 sendika üyesi de var.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 'Testere' kod adlı operasyonuyla yakalanan zanlıların sorgularına göre, sabotaj çetesi İkinci Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nın iletişim hatlarını da hedef almış. Varılan anlaşmaya göre ABD'nin vereceği anlık istihbarat bilgileri, Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanlığı'na aktarılacak ve bölgedeki birliklerin koordinasyonunu sağlayan komuta merkezi de, nokta operasyonu için sınırdaki timlere hedefi bildirecekti. Böyle bir dönemde, Haber-İş Sendikası yöneticilerinin de bulunduğu çete üyelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kontrol iletişim hizmetlerini sağlayan TAFİKS adında özel bir şebekenin hatlarını kestiği belirlendi. İletişim hatlarının kopmasından dolayı bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara havadan destek veren F-16 savaş uçakları, Diyarbakır Askerî Havaalanı'na iniş yapamadı. Bölgedeki askerler arasındaki iletişimde aksamalar yaşandı. Sorunun giderilememesinden dolayı F-16 uçakları, Adana ve Malatya'ya zorunlu iniş yaptı. Yaşanan sorundan dolayı Diyarbakır İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'yı ziyaret ederek durumu bildirdi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun devreye girmesiyle de iletişim hatları tamir edildi.

'Tamir edenlerin kafasını kırın'

Sendika üyelerinin ayrıca hastaneler, Milli Eğitim ve bankalar başta olmak üzere birçok kuruma yönelik eylemleri olduğu belirlendi. Zararın tespiti için emniyet, kurumlara yazı gönderdi. Sabotajlardan dolayı zararın binlerce YTL olacağı ifade ediliyor. Haber-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı S.T.'nin de aralarında bulunduğu 15 sendika üyesinin sorgusu sürerken, sendika üyesi olmayan 2 zanlı, fiberoptik kabloların kesilmesi için S.T.'den talimat aldıklarını itiraf etti. Sendika üyeleri ise, konuşmak yerine 'susma hakları'nı kullanıyor. S.T.'nin Diyarbakır merkezin yanı sıra ilçeler ile Batman, Siirt, Şırnak gibi bölge illerindeki sabotaj girişimlerini de organize ettiği belirlendi. Sendika üyelerinin tamir için gidenleri engellemeye çalıştıkları; arızaya gidenler içinse 'kırın kafalarını' şeklinde talimat verildiği tespit edildi.

Zanlıları takibe alan emniyet, suçüstü yaptı. Fiber optik kabloların kesilmesini kameraya alan polis, bu şekilde 10 ayrı noktaya yapılan sabotajı görüntüledi. 60'ın üzerinde yere sabotaj yapıldığı belirlenirken; zanlıların eylemlerini grevin ilk iki günü gündüz sonradan ise geceleri yapmaya başladığı tespit edildi. Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilmesi beklenen zanlıların 'Vatana ihanet' suçlamasıyla yargılanabileceği de belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title