Haberler

Telekom Danıştay Kararını İnceliyor

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros, Danıştay'ın 1 Mart Tarihinde Yürürlüğe Giren Tarifelere İlişkin Verdiği Yürütmeyi Durdurma Kararının Gerekçeli Kararının Kendilerine Ulaştığını Belirterek, Telekomünikasyon Kurumu ile Birlikte Ortak Çalışma Yaparak Kararın Her Cümlesini İrdelediklerini Söyledi.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros, Danıştay'ın 1 Mart tarihinde yürürlüğe giren tarifelere ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararının gerekçeli kararının kendilerine ulaştığını belirterek, Telekomünikasyon Kurumu ile birlikte ortak çalışma yaparak kararın her cümlesini irdelediklerini söyledi.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros, yeni evlilere bedava kablosuz telefon verilmesi kampanyasının tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toros, Danıştay 13. Dairesi'nin Türk Telekom'un 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren tarifelerinin onaylanmasına ilişkin Telekomünikasyon Kurumu kararı hakkında vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının gerekçeli kararının kendilerine ulaştığını bildirdi.

GEREKÇELİ KARAR İNCELENİYOR

Danıştay kararına saygılı olduklarını, aksini düşünmelerinin de mümkün olmayacağını ifade eden Toros, kararın Telekomünikasyon Kurumu ile birlikte kendilerine de tebliğ edildiğini söyledi. Gerekçeli kararın uzunca bir karar olduğunu, detaylarının bulunduğunu, her cümlesini irdelediklerini vurgulayan Toros, "Bunun içinde süreçler var. Telekomünikasyon Kurumuyla müşterek çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki kısa bir süreç var, fazla süre yok. Telekomünikasyon Kurumu ile birlikte süreci iyi yönetmeye çalışıyoruz" dedi.

MÜŞTERİYE NASIL YANSIYACAĞI BELLİ DEĞİL

Yapılacak çalışmalar sonunda müşteriye yansımasının nasıl olacağına yönelik bir soru üzerine de Toros, buna ilişkin de çalışma yürüttüklerini, bu konuda her hangi bir karar alınmadığını kaydetti.

"ŞEHİRİÇİ GÖRÜŞMELER MUTLAKA REKABETE AÇILACAK"

Şehiriçi görüşmelerin rekabete açılmasını sorusu üzerine de, Telekomünikasyon Kurumun bu konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü belirten Mehmet Toros, şehrimi görüşmelerin rekabete açılmasının mutlaka olacağını ifade etti. Toros, "Zaten bütün dünyada, Avrupa'da lisanslama verilmiş ve bu lisanslamayla birlikte piyasada yeni oyuncular olacak veya mevcut oyuncularda bundan yararlanacak" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title