Haberler

Telefonunuza Bu Mesaj Gelirse Hemen Kredi Kartınızı Kontrol Edin

Güncelleme:

Uzmanlar, "Telefonunuza bankalardan harcama yaptığınıza dair mesaj gelirse hemen kredi kartınızı kontrol edin." uyarısında bulundu.

Uzmanlar uyarıyor: "Telefonunuza bankalardan harcama yaptığınıza dair mesaj gelirse hemen kredi kartınızı kontrol edin. Aksi takdirde haberiniz olmadan kredi kartınızda harcama yapılmış olabilir."

Bu dolandırıcılık hikayesinin bir yenisi de Bursa'da yaşandı. Yıldırım ilçesinde yaşayan A.İ.K. evde otururken kredi kartı aldığı bankadan cep telefonuna mesaj geldi. Gelen mesajda "Kredi kartınızdan 979 TL harcama yaptınız" yazıyordu.

MESAJIN DOLANDIRICILARDAN GELDİĞİNİ SANDI

Gelen mesajı dolandırıcılık malzemesi zanneden A.İ.K normal yaşantısına devam etti. Ancak mesajlar sıklaşınca şüphe üzerine banka hesabını kontrol etti.

HESABINA BAKINCA ŞOKE OLDU

Hesaplarına baktığında kredi kartından 10 bin liraya yakın 9 adet alışveriş yapıldığını gören A.İ.K. şoke oldu.

Hemen kredi kartını iptal ettiren A.İ.K. polise başvurdu.

Polis olay ilgili tahkikat başlatırken, A.İ.K.'nın telefona onay kodu yollamadan alışveriş yaptıran banka ve internet sitelerine dava açacağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500

Yorumlar (31)

özkan polat:

şu reklamlarınız yüzünden sizin sitenizden haber açmak istemiyorum yeter ya bıktım şu aynı otel reklamından

50
1
yanıtYanıtla
HhMobil-IOS:

Sahtekar tc milleti

5
39
yanıtYanıtla
OTTOMANS:

BANKACILIK = YASAL TEFECİLİK

43
0
yanıtYanıtla
Rıdwan.HMobil-IOS:

Bankalar dolandırıcılarla anlaşmalı zaten hırsızlarla dolandırıcılar sömürüyor bizi

31
0
yanıtYanıtla
Doğrucu58Mobil-ANDROID:

hangi banka??? kartimiz varsa iptal ettirelim

28
0
yanıtYanıtla
sancak:

ulan haber yapıyosunuz hangi banka olduğunuda yazın baride bilelim böyle habermi olur

21
0
yanıtYanıtla
banka suçludurmobilWeb@haberler.com:

Onay kodunu doğrulanmadan nasıl alışveriş yapabiliyor,sonuçta bi bankacıda bilgilere erişip müşteri adına alışveriş yapabilirr.böyle durumlarda banka ismi teşhir edilmeli,biz de bilelim ve o bankanın kredi kartını iptal edelim.

19
2
yanıtYanıtla
ByrmMobil-IOS:

Yapıkredi tabıkıdr benımde basıma geldı 3bın? calmıslardı hemde cok basıt yontemlerı var.ılk once yabancı nodan arıyolar actıgın andan ıtıbaren 3sanıye gorusmelerı yeterlı oluyor.başıma geldı bu sekılde.görüşme bıttıkten 5sanıye gecmeden ardı ardına bankadan mesaj geldı.sabah hemen savcılık sonrasında bankaya gıttım.1ay sonra gerı yatırdılar.yanı herseyın açığı vardır,bankalarım bıle.

17
3
yanıtYanıtla
Hamdi BeymobilWeb@haberler.com:

Bu bankaların insanları bilinçli olarak sömürmesinden başka bişey değildir alışverişlerde şifre mecburiyeti dışında tlf onay kodu olmaksızın kullanmanın mümkün olmaması lazım burada kart sahibinin dışında kimse mağdur olmuyor yazık değilmi yaa.

19
0
yanıtYanıtla
er:

büyük sitelerin çoğu onay mesajı göndermeden alışveriş yapılıyor saçmalık zaten

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title