Haberler

Teknik Yapı'dan Kartal'a Dördüncü Proje

Teknik Yapı'nın Kartal'daki 4. Projesi Uptwins Deluxe Residence, 15 Ağustos 2009 Tarihinde Satışa Çıkacak.

Teknik Yapı'nın Kartal'daki 4. projesi Uptwins Deluxe Residence, 15 Ağustos 2009 tarihinde satışa çıkacak.

UP serisinin 6. halkası olan ve 70 milyon lira civarında yatırım büyüklüğüne sahip Uptwins projesinin Eylül 2011'te tamamlanması hedefleniyor.

Yaklaşık 13 dönümlük bir arsa içinde planlanan Uptwins Deluxe Residence, 20 katlı iki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşacak.

60 metre yüksekliğindeki iki blokta bulunan toplam 312 dairenin 240'ı 1 1, 60'ı stüdyo ve 12'si de 2 1 tipinde olacak.

38,71-55,47 metrekare stüdyo dairelerin fiyatı 103 bin 700-138 bin 300 lira, 55,47-56,59 metrekare arasındaki 1 1 dairelerin fiyatı 146 bin 600-189 bin 900 lira olurken, 112,33-128,92 metrekare olan 2 1 dairelerin satışı ise daha sonra yapılacak.

İki farklı ödeme seçeneği ile satışa sunulacak projede, yüzde 5 peşin ödemeli seçenekte 6, 12 ve 18. aylarda yüzde 5 ara ödeme yapılacak. Burada faiz oranları ise 12 ve 120 aylık vade seçeneklerine göre yüzde 0,20 ile yüzde 1,07 arasında değişecek.

Yüzde 20 peşin ödemeli seçenekte ise banka kredisi kullanmak isteyen müşterilere 12 ve 120 ay vade seçenekleri ile yüzde sıfır ile yüzde 1,02 arasında değişen faiz oranları sunulacak.

Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, diğer üç projelerinde 1 1 dairelerin tükenmesi sonucu Uptwins konseptini yaratma imkanı doğduğunu, bu projeyi 1 1, stüdyo ve homeoffice olarak kullanacak şekilde oluşturduklarını, burada residence hizmeti verileceğini belirtti.

Daha önceki 3 projelerinde yüzde 65 satış gerçekleştirdiklerini ve bunların toplamının 2 bin konutu bulduğunu ifade eden Durbakayım, Uptwins projesine de şimdiden iki misli talep geldiğini söyledi.

Durbakayım, “Kartal yöresinde üç projemiz ve showroomlarımız var. Bu showroomlarımıza gelen insanların talepleri var. 1 1'leri karşılayamıyoruz. Kartal bölgesinin oluşturduğu talep 700'ün üzerinde. Tahminimiz 15-20 gün içinde yüzde 35'lik kısmın satışı biter. Ondan sonraki 1,5 ayda ise yüzde 70'leri bulur” dedi.

Projenin yüzde 80'inin yeşil alana ayrılacağını dile getiren Durbakayım, metrekare fiyatlarının da ortalama 3 bin liradan başladığını kaydetti.

“İNŞAAT ÖNÜMÜZDEKİ AY BAŞLAYACAK”

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Durbakayım, inşaatın önümüzdeki ay başlayacağını bildirdi.

Durbakayım, insanların yaşam şekillerinin değişmeye başladığını, ayrı ayrı oturan kişilerin olması, çocukların belli bir yaşa gelince evden ayrılmasıyla 1 1 ihtiyacının çoğaldığını belirterek, “Kartal'daki üç projemizde öngördüğümüz 1 1'lerin yetmediğini gördük. Bu proje ile dört projemizin 1 1 kısmını takviye ediyoruz” dedi.

Durbakayım, küçük mekanların homeoffice olarak kullanılabildiğini, yabancıları ağırlayacak yer bulamayan şirketlerin buraları kiralamak veya satın almak suretiyle kullanabildiğini anlattı.

UPTWINS, ESKİ BAYMAK FABRİKASININ YERİNE YAPILACAK

Kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Kartal'da dönüşümü ilk kendilerinin gerçekleştirdiğini söyleyen Durbakayım, “Kartal'daki projelerimizi fabrikadan konuta dönüştürdük. Uptwins'i de eski Baymak Fabrikası'nın yerine yapıyoruz. Baymak birine satmış, biz ondan satın aldık” dedi.

Nazmi Durbakayım, “Şu anda ABD'de olan bir grup Türk, fiyatı bilmeden 25 tane daire rezerve etti” dedi.

Türk halkının tapu merakı olduğunu, vatandaşın gitmese bile yazlık aldığını ifade eden Durbakayım, konut kredisi kullanıp da geri ödemeyenlerin oranının da sadece yüzde 1 seviyelerinde olduğunu belirtti.

Türkiye'de istihdamı düşüren şeyin herkesin rantiyeci olması olduğunu, herkesin mevduatın peşinden koşması durumunda istihdamın biteceğini ifade eden Durbakayım, ancak Türkiye'de gayrimenkulden medet uman çok büyük bir kesim bulunduğunu kaydetti.

Bahçeşehirdeki projeleriyle ilgili olarak da Durbakayım, “TOKİ'den hasılat paylaşımı olarak aldığımız projeyi biz satışa sunacağımız noktada TOKİ 8 bin konutu arsa fiyatı üzerinden satışa çıkardı. 680 dairenin 380'ini biz sattık, geri kalanı da idarenin payı olarak geri verdik. Burada yine alan kazandı. TOKİ ile helalleştik, alacak-vereceğimiz yok” şeklinde konuştu.

SEYRANTEPE İHALESİ

Seyrantepe ihalesine girip girmeyeceklerine ilişkin bir soruya karşılık da Durbakayım, “Daha önce o ihaleye çok girmek istiyorduk, ancak Eren Talu'nun bıraktığı şeye koşmak gibi havadan uçmadık, biraz geri durduk. Ama şimdi ikinci ihaleye gireceğiz. Galatasaraylıyız, istekliyiz, arzuluyuz, hayırlısıysa alalım. Eren Talu da Galatasaraylıydı. Keşke Eren Talu bitirseydi” dedi.

İhaleye tek başlarına gireceklerini söyleyen Durbakayım, kredilerle ilgili bir soruya karşılık da “Kriz döneminde krediler hiç olmadığı kadar bol. Çünkü kredilerin gideceği yer azaldı. Kredi ile ilgili hiçbir sorun yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title