Haberler

Tekirdağ'da 5 Islah Osb'nin Kuruluş Protokolü Hazırlandı

Tekirdağ'da, 5 Islah Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kuruluş protokolü hazırlanarak, müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı.

Tekirdağ'da, 5 Islah Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kuruluş protokolü hazırlanarak, müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantı, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek başkanlığında gerçekleşti.

Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Islah Organize Sanayi Bölgesi Koordinatörü Mustafa Masatlı, toplantı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıkladığı "Ergene Eylem Planı"nın önemli bir parçası olan dağınık sanayilerin düzenli hale getirilmesi ve ortak bir arıtma sisteminin kurulması çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Bu kapsamda Tekirdağ'da 9 bölgede Islah OSB çalışmalarına başlandığını belirten Masatlı, "Bölgemizde yaklaşık bir yıldan fazla süredir yürütmüş olduğumuz çalışmalar sonucu 9 bölgede kuruluş çalışmaları yapıldı. Bunlardan bir bölge, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca uygun görülmedi. Diğer bölgelerle ilgili de Velimeşe Islah OSB kuruluşunu tamamlayarak tüzel kişilik kazandı" diye konuştu.

Masatlı, 5 Islah OSB'nin de kuruluş protokolünün hazırlandığı ve ilk müteşebbis heyetin toplantı yaptığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayından sonra 5 bölgede daha kuruluş tamamlanıp tüzel kişilik kazandırılacak. Bu bölgelerimiz, Ergene-1 Islah OSB, Misinli ile Vakıflar arası sanayi alanı, Ergene-2 Islah OSB de Vakıflar-Kırkgöz-Ulaş-Çorlu Sağlık Mahallesi'ni kapsıyor. Türkgücü Islah OSB de Türkgücü Köyü yakınlarındaki sanayi alanını kapsıyor. Veliköy Islah OSB ise Veliköy beldesi yakınlarında bulunuyor. Son olarak Muratlı Islah OSB, Muratlı ilçesindeki sanayi alanlarını kapsıyor. Bu 5 bölge ile ilgili kuruluş protokolü tamamlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın tüzel kişilik verme aşaması bekleniyor."

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Zübeyir Kemelek Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title