Haberler

Tekirdağ: Çorlu'dan Edirne'ye Özel Otomobille Ulaşım İmkanı

Ece Turizm Firmasının Hayata Geçirdiği Proje ile Çorlu - Edirne ve Edirne - İstanbul Arasında Özel Otomobiller Hizmete Sokuldu. Vıp Olarak Tasarlanan Özel Otomobillerle Ulaşım Süresi Yarı Yarıya İndi.

Ece Turizm firmasının hayata geçirdiği proje ile Çorlu - Edirne ve Edirne - İstanbul arasında özel otomobiller hizmete sokuldu. VIP olarak tasarlanan özel otomobillerle ulaşım süresi yarı yarıya indi.

Konuyla ilgili açıklamayı Ece Turizm Genel Koordinatörü Eray Yurdagül yaptı. 1986 yılında Edirne'de kurulan Ece Turizm'in Edirne, Babaeski, Lüleburgaz, Çorlu, İstanbul ve Ankara'da şubeleri ile hizmete devam ettiğini ifade eden firmanın genel koordinatörü Eray Yurdagül, "2004 yılına kadar otobüslerle kesintisiz olarak sürdürdüğümüz yolcu taşımacılığı işine 2004 yılından itibaren yeni bir soluk kazandırdık. Otomobil ile yolcu taşıma belgesi olan A1 belgesine Türkiye'de sahip olan ilk firmayız. Bu belge ile aldığımız Mercedes Sprinter marka 5 aracı otomobil olarak tescil ettirdik ve 7 kişilik VIP araç haline dönüştürdük. Bu özel araçlarla Edirne - İstanbul arasında düzenli olarak yolcu taşıyoruz. Bunu yanı sıra projemizi biraz daha genişleterek benzer uygulamayı bir süre önce Edirne - Çorlu arasında da hayata geçirdik. Özel olarak dizayn edilen Fiat Doblo marka 6 kişilik otomobillerle saat başı Çorlu - Edirne arasında yolcu taşıyoruz" dedi.

Diğer otobüs firmalarının aksine yolculara gidecekleri yere kadar hizmet verdiklerinin altını çizen Yurdagül, "Diğer otobüs firmalarında olmayan özelliğimiz, şehir merkezlerine ve semtlere kadar taşımacılık yapmak. Böylece yolcularımız araçtan indikten sonra evlerine ya da işyerlerine ulaşmak için ikinci bir araç kullanmak zorunda kalmıyorlar. Bu sıklıkla seyahat edenler için önemli bir avantaj. Edirne'de otogardan şehir merkezine ulaşmak için 1 saat harcamak zorunda kalıyorsunuz. Biz yolcularımızı bundan da kurtarıyoruz" diye konuştu.

Edirne'nin ilçelerine ve komşu il merkezlerine uzaklığının 120 - 130 kilometre civarında olduğunu belirten Eray Yurdagül, "Edirne - Çorlu arası 120 kilometre. Çorlu otogarından kalkan araçlar bu yolu 2.5 saatte gidiyor. Ayrıca otogardan şehir merkezine ulaşmakta yaklaşık 1 saat sürüyor, toplamda istediğiniz yere ulaşmanız 3 saati geçiyor. Bizde farkımızı bu noktada ortaya çıkarıyoruz. Çorlu - Edirne şehir merkezi arası mesafeyi normal yol ve hava şartları sonucu 1 saat 40 dakika gibi bir sürede tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şu an için bu işi para kazanmak için yapmadıklarını kaydeden Yurdagül, geleceğe dönük olarak hareket ettiklerini belirtti. Yardagül, "Gelecekte insanlar kısa mesafelerde daha az yolcu ile daha çabuk ulaşımı tercih edecekler. Edirne ve Çorlu`da hızlı ve konforlu ulaşım eksikliği var. Biz bu eksikliği görerek böyle bir işe kalkıştık ve kısa zamanda ciddi bir potansiyele ulaştık. Yolcularımızın çoğu öğrenci, işadamı ve sağlık problemleri yüzünden tıp fakültesi hastanesini kullanmak zorunda olan kişiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title