Haberler

Tekirdağ - 1//Pınar Sağ Konuştu, Ak Partililer Konseri Terk

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği'nin Düzenlediği Konserde Sahneye Çıkan Arif Sağ'ın Gelini Pınar Sağ, "bizim Cemevlerimizi Cümbüş Evi Sayanlara, Deniz Gezmiş'i Asanlara İnat, Bizler Pir Sultan Abdal'ın Torunları Olarak Buradayız. Birilerinin Sahte Açılımlarının Farkındayız" Deyince, Ak Partili Belediye Başkanı Ali Ertem ile Çok Sayıda Ak Partili Konseri Terk Etti.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği'nin düzenlediği konserde sahneye çıkan Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ, "Bizim cemevlerimizi cümbüş evi sayanlara, Deniz Gezmiş'i asanlara inat, bizler Pir Sultan Abdal'ın torunları olarak buradayız. Birilerinin sahte açılımlarının farkındayız" deyince, AK Partili Belediye Başkanı Ali Ertem ile çok sayıda AK Partili konseri terk etti.

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği, Amfi açık hava tiyatrosunda konser düzenlendi. Konsere AK Parti Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Sait Yazı, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği Başkanı İsmail Doğaroğlu, partililer ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Açılış konuşması yapan Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği Başkanı İsmail Doğaroğlu, "Mayıs ayı mücadelenin en çok simgeleştiği aydır. 1 Mayıs işçi mücadelesinin günüdür. 3 Mayıs'ta da güneş bu kez batıdan doğdu, derneğimiz kuruldu. Ama güneşin daha önce de batıdan doğduğu zaman oldu. 1881 yılında güneş Selanik'ten doğdu. Atatürk'ün doğduğu topraklara şimdi vize alıp gitmek zorunda kalıyoruz, bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Vatanın, milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak hepimizin boynunun borcu. Biz eşit yurttaşlık hakkını kazanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından daha önce de terör örgütü TİKKO'nun kurucusu İbrahim Kaypakkaya'yı övmek iddiasıyla ifade veren Arif Sağ'ın türkücü gelini Pınar Sağ sahneye çıktı. Sahnede davetlilere seslenen Sağ, "Bizim cemevlerimizi cümbüş evi sayanlara, Deniz Gezmiş'i asanlara inat, bizler Pir Sultan Abdal'ın torunları olarak buradayız. Birilerinin sahte açılımlarının farkındayız" sözleri salonda buz gibi bir hava estirdi. Bu sözlerin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Başkanı Sait Yazı'nın da aralarında bulunduğu 10'a yakın AK Partili konseri terk ederek bu sözleri protesto etti.

UĞURLAR OLSUN

AK Partililerin konseri terk etmesinin ardından eleştirilerini sürdüren Pınar Sağ, "Bizi savunan yitirdiğimiz tüm yazarlara, Ankara'ya tokat atarcasına uğurlar olsun" diyerek 'Uğurlar Olsun' adlı şarkıyı söyledi. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Pınar Sağ'dan sonra eşi Tolga Sağ şarkılarını seslendirdi. Son olarak sahneye Faruk Demir çıktı ve konserin sonunda 10 Yıl Marşı çalındı ve hep bir ağızdan söylendi.

AK PARTİ'YE 'GÖNÜL ALMA' ZİYARETİ

Yaşananların ardından öğle saatlerinde Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği Başkanı İsmail Doğaroğlu, Pınar Sağ'ın konserinde aldıkları eleştiri sonrası Amfi tiyatro salonunu terk eden AK Parti Belediye Başkanı Ali Ertem'i ziyaret etti ve üzüntülerini dile getirdi. Daha sonra Doğaroğlu ve Alevi Dedesi Sinan Boztepe, AK Parti İlçe Başkanı Sait Yazı'yı parti binasında ziyaret etti. Her zaman değişimin öncülüğünü yapmaya çalıştıklarını ve açılımlar yaptıklarını belirten Sait Yazı, "Bu açılımların arasında Alevi açılımı da var. Bunlar, bir arada yaşayan insanları birbirlerine yaklaştırmanın mekanizmalarıdır. Yıllarca bizi birbirimize düşürdüler. Şuana kadar Sivas'ta ve pek çok yerde birçok olaylar yaşandı. Biz bunların geride kalmasını istiyoruz. Biz, derneğinizin daveti ile o programa katıldık. Ama sahneye çıkan türkücü Pınar Sağ, siyasi konuşmalar yaptı. Hükümete haksız eleştirilerde bulundu. Bizler de, hedef alınan partinin mensupları olarak, orada kalamazdık, tepki göstererek konserden ayrıldık."dedi.

ÖZÜR DİLEMEK BİR ERDEMDİR

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel Eğitim Derneği Başkanı İsmail Doğaroğlu ise, "Hacı Bektaş Veli'nin felsefesinden yola çıktık.Onun felsefelerini kendimize bayrak edindik. O der ki 'Bizim meclisimizin tarafı yoktur.' Biz de öyle diyoruz. Biz taraf olarak, insani değerleri dikkate alırız. Özür dilemek de bizim felsefemizde bir erdemdir.Alevi inancı içinde farklı düşünceler de var. Bir kişinin düşüncesi tüm Alevi halkını bağlamaz. O gece meydana gelen olay, tamamen derneğimizin kontrolü, düşüncesi ve iradesi dışında gelişen ani bir refleksle ortaya çıkan bir durumdu. Bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Bir daha olmaması için daha dikkatli ve daha seçici davranacağız. Sizin de hoşgörüyle yaklaşacağınıza inanıyorum. Hepimiz hangi siyasi düşünceye bağlı olursak olalım aynı gemide yer alıyoruz ve bu gemi battığında hepimiz batarız."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title