Haberler

Tek Tek Sözleşme İmzalamayız!

Eczacılardan Sosyal Güvenlik Kurumu'na Hodri Meydan! Türk Eczacıları Birliği (Teb), İlaç Alım Protokolünü Feshedeceğini Bildiren Sosyal Güvenlik Kurumu'na, 'Tek Tek Sözleşme İmzalamayız' Resti Çekti.

Eczacılardan Sosyal Güvenlik Kurumu’na hodri meydan! Türk Eczacıları Birliği (TEB), İlaç Alım Protokolünü feshedeceğini bildiren Sosyal Güvenlik Kurumu’na, ‘tek tek sözleşme imzalamayız’ resti çekti.

TEB yönetimi salı günü 81 ilin oda başkanı ile Ankara’da bir araya gelerek protokol feshi karşısında tepkisini belirleyecek.

Eczaneler SGK ile sözleşme imzalamazsa 16 Ocak’tan sonra vatandaş ilacını kendi parasıyla eczaneden alabilecek. TEB yönetimi, vatandaşın ödediği ilaç parasını geri alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturacağını ileri sürdü. En kötüsü de cebinde parası olmayan vatandaşın ilaç alamayacağına dikkat çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), TEB’in 4 Aralık’ta yaptığı kepenk kapatma eylemine İlaç Alım Protokolünü tek taraflı feshetme kararıyla karşılık verdi. SGK, 16 Ocak 2010 itibariyle TEB ile olan protokolü feshedeceğini duyurdu. Bu fesih kararı 24 bin eczaneyle olan protokolün de feshi anlamına geldiğinden SGK’nın, bu tarihten sonra eczanelerle tek tek masaya oturması bekleniyor.

Kimsenin gücü yetmez!

TEB Merkez Heyeti üyeleriyle birlikte basının karşısına geçen Başkan Erdoğan Çolak, “SGK eczaneleri tek tek sözleşme yapmaya zorlamaktadır. Ancak SGK sözleşme yapmak istiyorsa adres TEB’dir. Örgütlülüğümüzü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

“Sözleşme yapan eczane daha çok kazanç elde edecek, buna rağmen masaya oturanlar çıkmaz mı” sorusuna Çolak, “Tek tek masaya oturmak, SGK’nin ilmeğini boğazına geçirmek demektir. Eczacı aydındır. Her gün SGK’nin yeni bir uygulamasıyla problem yaşayan eczane, onun karşısında tek başına duramayacağını bilir” karşılığını verdi.

Vatandaş yandı!

Çolak, SGK’nin TEB ile protokolü feshetmesinin ardından 16 Ocak’tan sonra vatandaşın ilaçta büyük problem yaşayacağını söyledi. Vatandaşın ilacını alabilmek için ‘cepten ödeme’ dönemi başlayacağını belirten Çolak şöyle konuştu:

“SGK, sözleşmemizi tek taraflı feshederek, hastalarımızın eczanelerden bedelini peşin ödeyerek ilaç almaya zorlamaktadır. Bunun anlamı, SGK İl Müdürlükleri önünde ödediği ilaç parasını geri almaya çalışan ve daha kötüsü, peşin ödeyecek gücü olmadığı için ilaç alamayan hastalar olacaktır. 4 aralık nedeniyle eczacılarımız ama en çok da hastalarımız cezalandırılmaya çalışılmaktadır.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title