Haberler

TEB Çocuk Tiyatrosu "Rüzgar'ın Kumbarası" ile Perde Dedi

Güncelleme:

Sorumlu Bankacılık anlayışıyla finansal okuryazalığa TEB Aile Akademisi ile odaklanan TEB'den yeni proje.

TEB Aile Akademisi ile 120 binden fazla kişiye finansal okuryazarlık eğitimi veren TEB, yeni bir projeye imza atarak kurduğu TEB Çocuk Tiyatrosu'yla çocuklara ücretsiz olarak sanat yoluyla tasarrufun önemini, birikimin yollarını anlatıyor. TEB Çocuk Tiyatrosu'nun ilk oyunu ise "Rüzgar'ın Kumbarası" oldu. TEB Çocuk Tiyatrosu ile yılsonuna kadar Türkiye çapında ücretsiz 40 oyun sergilenmesi planlanıyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Sorumlu Bankacılık anlayışıyla finansal okuryazarlığa odaklanarak başlattığı TEB Aile Akademisi kapsamındaki projelerine bir yenisini daha ekledi. Sanat yoluyla çocuklara ulaşarak finansal okuryazar bir nesil için TEB, TEB Çocuk Tiyatrosu'nu kurdu.

TEB Çocuk Tiyatrosu'nun ilk oyunu olan "Rüzgar'ın Kumbarası" ilk gösterimini Anneler Günü'ne özel gerçekleştirdi. 5 yaş ve üzerindeki çocukları hedefleyen "Rüzgar'ın Kumbarası" birikimin önemini vurgulayarak, çocukların akıllı harcama, harçlık biriktirme gibi kavramları anlamasına yardımcı oluyor, finansal okuryazarlığı çocukların anlayacağı şekilde basit ve eğlenceli bir dille anlatıyor.

Sanat yönetmenliğini ve koreografisini Emre Çelik'in üstlendiği, müzikleri Selim Atakan tarafından yapılan, İstanbul Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Rüzgar'ın Kumbarası"nda ana karakter Rüzgar'ın tüm parasını harcadığı için gitmek istediği sualtı sergisine gidemeyişi, gerekli parayı toplamak için okulun düzenlediği kermeste limonata satıp para biriktirmesi ve bu süreçte yaşadığı maceralar anlatılıyor.

TEB Çocuk Tiyatrosu, 15 Haziran'a kadar İstanbul Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahneleniyor. Yılsonuna kadar ise Türkiye genelinde ücretsiz 40 oyun sahnelenecek ve tüm Türkiye'de çocuklara sanat yoluyla birikim ve tasarrufun önemini anlatacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Ekonomi Bankası İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title