Haberler

TBMM İnternet Araştırma Komisyonu

Mutlu Çocuklar Derneği Proje Danışmanı Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif Ocak, internet kullanım kültürünün toplumda bir an önce oluşturulması gerektiğini belirtti.

Mutlu Çocuklar Derneği Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Ocak, internet kullanım kültürünün toplumda bir an önce oluşturulması gerektiğini belirtti.

TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın başkanlığında toplandı.

Toplantıda Mutlu Çocuklar Derneği Proje Danışmanı, Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Mehmet Akif Ocak, " Türkiye'de internet kullanım trendleri" başlıklı bir sunum yaptı.

İnternetin toplum üzerindeki etkilerini tam olarak anlayabilmek için Türkiye'deki internet kullanımına bakmak gerektiğini ifade eden Ocak, internet kullanımının, "vakit kaybı, asosyal yaşam, kötü içeriklerin psikolojik etkileri, bağımlılık" gibi riskleri bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de google arama trendlerine bakıldığında, en çok "youtube, mynet, msn, indir, mp3 ve facebook"un kullanıldığını vurgulayan Ocak, İngiltere'de daha çok haber okuma, Fransa'da ise bilgi alma için internette arama yapıldığını söyledi.

Facebook arama teriminde de Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını dile getiren Ocak, " Facebook gerçeği toplumumuzun kanayan yarası olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

Youtube'un yasaklandığı dönemde alternatif sitelerin kullanımının arttığına işaret eden Ocak, yasaklamanın bir çözüm olmadığını, internet kullanım kültürünün toplumda bir an önce oluşturulması gerektiğini vurguladı.

İnternet teknolojilerinin kullanımının Türkiye'de informal öğrenmeden çıkarılıp formal olarak öğretilmesi gerektiğini ifade eden Ocak, bu kapsamda ilkokulda çocuklara bilgisayar ve internet kullanımının öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Ocak, "4+4+4 eğitim sistemini ve Fatih Projesini fırsat bilerek, internet teknolojisini formal olarak ele almamız lazım" dedi.

-"Çocuklar ve gençler kendilerini risklerden korumalı"

UNICEF Türkiye İletişim Sorumlusu Sema Hosta da "Dijital yurttaşlık ve güvenlik" başlıklı bir sunum yaptı. Hosta, değişen dijital ortam ile internet erişiminin pek çok fırsatı ve bazı riskleri beraberinde getirdiğini söyledi.

Gençleri ve çocukları fırsatlar ve kendilerini risklerden nasıl koruyacakları konusunda eğitmek gerektiğini vurgulayan Hosta, şöyle devam etti:

"Dijital yurttaşlık bir haktır. Kanun koyucular, gençlik ve dijital medya konularını fırsat ve riskleri de içererek kanıta dayalı biçimde tüm paydaşlarla, eğitimciler, kamu kuruluşları, ebeveynler, bakımla yükümlü olanlar, STK'lar, medya ve özel sektör ile değerlendirmelidirler. Politika yapıcılar gençlik ve dijital medya konularını ele alırken çatışan değerler ve yöntemler arası farklılıklar konusunda şeffaf olmaya hazırlıklı olmalıdır."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Facebook Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title