Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ettik. Bundan sonra da bin yıllık kardeşliğimizi, kardeşlik hukukumuzu burada gelip niyet okumalarımızla asla bozamayacaksınız" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ettik. Bundan sonra da bin yıllık kardeşliğimizi, kardeşlik hukukumuzu burada gelip niyet okumalarımızla asla bozamayacaksınız" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, yatırımlar yaptıklarını ve şehirlerin marka değerini yükselttiklerini belirterek, bunlara en güzel örneğin Antalya olduğunu, ilin marka değerinin, AK Parti iktidarları döneminde çok ciddi anlamda arttığını söyledi.

Kös, bu şehre 18 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Ama bu yatırımların ötesinde başka işler de yaptık. Tabiri caizse elimizi Antalya'nın üzerine değdirdik" ifadesini kullandı.

Şehirde bugüne kadar önemli uluslararası organizasyonlara imza atıldığını hatırlatan Köse, Antalya'nın, EXPO 2016'ya da ev sahipliği yapacağını, bu organizasyon kapsamında 21 ülkenin stand açarak kendi kültürlerini ve bitkilerini tanıtacağını dile getirdi.

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, bu haftanın demokrasi haftası olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin, ulusal birliğinin ve sınırlarının tartışıldığı, ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu bir dönemden geçtiğini savundu.

Ülkenin bir takım değerlerini yitirdiğini ileri süren Bozkurt, milletvekillerinin bir araya gelerek Türkiye'nin sorunlarını tartışamadığını bildirdi.

Bozkurt, "Benim kanıma dokunuyor. Allah aşkına sizin gücünüze gitmiyor mu? Biz burada 550 milletvekili olarak ülkemizin temel sorunlarını bir araya gelip bir komisyonda tartışamıyorken acaba ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden iç barıştan demokrasiye, hatta hukuka nizamat vermeye kalktığı zaman bu bizim gücümüze gitmiyor mu?" ifadesini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, sokağa çıkma yasaklarını, TBMM'de sadece partilerinin gündeme getirdiğini ileri sürerek, "Tekçi anlayışa karşı biz ne diyoruz? 'Öz yönetim' diyoruz. Siz ne diyorsunuz? 'Tekiz. Her şeye biz karar veririz'. Ama şunu da söylüyorsunuz? 'Biz kardeşiz.' Hani kardeşliğiniz? Sizin kardeşlik anlayışını nedir biliyor musunuz? 'Ben her şeyi bilirim, benim dilimi konuşacaksın, benim kültürümü yaşayacaksın, benim tarihimi yaşayacaksın'. Onun dışında ben sana 'Kardeşim' diyeceğim. Yok öyle bir kardeşlik, olmayacak" dedi.

"Türk ve Kürt halkları olarak kardeş olduklarını" vurgulayan Yiğitalp, AK Parti sıralarına yönelik "Ama sizin zihniyetinizle asla kardeş değiliz ve olmayacağız" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Biz, siz ne kadar zorlarsanız zorlayın, Türk, Kürt kardeşiz, et tırnak olmuşuz. Buna asla halel getiremeyeceksiniz. Ben sizden bütün konuşmanız içerisinde dönüp terör örgütüne, terör örgütünün sözcülüğünü yapmak yerine 'Dur kardeşim, oradaki Kürt vatandaşlarımın yaşam hakkını, can, mal güvenliğini tehdit edemezsiniz' demenizi tercih ederdim" ifadesini kullandı.

Her türlü milliyetçiliğe karşı olduklarını vurgulayan İnceöz, "Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ettik. Bundan sonra da bin yıllık kardeşliğimizi, kardeşlik hukukumuzu burada gelip niyet okumalarınızla asla bozamayacaksınız. Oradaki terörle mücadelemiz de sonuna kadar sürecek" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Hüsnü Bozkurt İlknur İnceöz Ahmet Aydın AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title