Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bugün Avrupa Parlamentosu, AB üyelik müzakerelerini oyladı ve durdurma kararı aldı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bugün Avrupa Parlamentosu, AB üyelik müzakerelerini oyladı ve durdurma kararı aldı. Bu oylamanın bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Bu milletin istiklal ve istikbal mücadalesi orada kalkan ellerin kararına bağlı değildir." dedi.

Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, hak ihlalleri, CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gündem dışı birer konuşma yaptı.

Gündem dışı konuşmaların ardından Başkanvekili Aydın, bugünün 24 Kasım Öğretmenler Günü olduğunu belirterek, güçlü ve dünyada söz sahibi bir Türkiye'yi oluşturacak nesillerin, bugünden hazırlanmasının muhakkak büyük bir özveri ve azimle çalışan fedakar öğretmenlerin eseri olacağını vurguladı.

Öğretmenlerin, Türkiye'nin dört bir yanında yeri geldiğinde her türlü zorluğa karşı mücadelelerinden hiçbir zaman vazgeçmediğine dikkati çeken Aydın, "Yüce dinimizin ilk emrinin 'oku' olduğu bilinciyle hareket ederek, 'bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' diyen inancın sahipleri olarak bir kez daha değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, eğitim ve öğretim neferlerimizin çalışma hayatında başarılı olmasını diler, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım." diye konuştu.

Ahmet Aydın, Başkanlık Divanı olarak Adana ve Suriye'de yapılan hain saldırıları kınayarak, şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Türkiye'nin teröre asla boyun eğmeyeceğine işaret eden Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da hain bir kalkışmayı büyük bir bedel ödeyerek önleyen milletimiz maalesef batı tarafından insafsız eleştirilere muhattap oldu. Demokrasiye sahip çıkan bu millet ödüllendirilmek yerine cezalandırılmaya çalışıldı. Bu riyakar tutum halen devam etmektedir. Bugün Avrupa Parlamentosu, AB üyelik müzakerelerini oyladı ve durdurma kararı aldı. Bu oylamanın bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Bu milletin istiklal ve istikbal mücadalesi orada kalkan ellerin kararına bağlı değildir. Milletimiz kendi istiklal ve istikbalini kendisi tayin edecektir. Bu oylamanın siyasi bağlayıcılığı yoktur ancak batının evrenselliğini iddia ettiği kurallarla çelişerek, teröre kol, kanat germesi, bunun yanında dünyada örneği görülmemiş bir şekilde demokratik duruş ortaya koyan milletimizi taktir etmemesi, kendilerinin ikiyüzlülüğüdür. Avrupa'da yükselen aşırı şovenizm, İslam karşıtı politikası Avrupa Birliği'nin ortak politikalarını rehin almış durumdadır. Tarih, Avrupa Birliği ülkelerini bir müttefike karşı çıkarken teröre de yataklık yaptığını not edecektir."

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Adana'daki terör saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Demirel, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün 12 Eylül darbesinin belirlediği birgün olduğunu kendilerinin ise "5 Ekim Öğretmenler Günü"nü kutladıklarını belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta da Adana'da gerçekleşen terör saldırısında yaşamını yitirenlerle, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet diledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Usta, öğretmenlerin özverili ve gayretli çalışmalarına rağmen halen sorunların altında ezildiklerini görmenin kendileri açısından son derece üzüntü verici olduğunu kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, Adana'daki terör saldırısında yaşımını yitirenlere ve Fırat Kalkanı Harekat'ında şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi.

Gök, Fırat Kalkanı Harekatı'nda askerlerin şehit olmasına yol açan olayların nasıl gerçekleştiğine ilişkin Hükümetin TBMM'yi bilgilendirmesini istedi.

Avrupa Parlamentosu'nda üzücü bir oylama ile karşı karşıya kaldıklarını bildiren Gök, "CHP olarak görüşümüz: Türkiye'nin sonuna kadar müzakere sürecini götürmesi, bu konuda iktidara her türlü desteği vermeye hazırız. İktidarın da bu anlayış içerisinde olması gerekir. Türkiye'nin çıkarları, Avrupa Birliği, Avrupa Parlamentosu içerisinde kalmamızla mümkündür. Bu nedenle üzülerek karşıladığımız bu oylamanın her ne kadar bir resmi sonucu olmasa da Türkiye'nin getirildiği nokta bakımından da ibret verici bir tablo olduğu ortadadır. Bu konuda da Hükümetten bilgi bekliyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, özellikle DEAŞ ve PYD terör örgütlerinin bölgeden temizlenmesine yönelik operasyonların sürmekte olduğunu, bu operasyonlar sürerken alçakça bir saldırı neticesinde 3 askerin şehit edildiğini, Şırnak'ın Cudi Dağı'nda teröristlerce yerleştirilen el yapımı bombanın patlaması neticesinde bir askerin şehit düştüğünü, Adana'daki terör saldırısında da iki vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

İnceöz, terör örgütlerine karşı mücadelenin sürdürüldüğü bu dönemde herkesin birlik ve beraberliğe sahip çıkması çağrısında bulunarak, bu mücadeleye destek olunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da Avrupa ve dünyaya demokrasi dersi verdiğini anlatan İnceöz, buna rağmen Avrupa Parlamentosu'nun böyle bir karar almasını anlamanın mümkün olmadığı ifade etti.

İnceöz, ayrıca terör örgütü temsilcilerinin Avrupa'da çok rahat bir şekilde dolaştığı, bazı Avrupa ülkelerinde etkinliklerine, eylemlerine müsamaha gösterildiğine dikkati çekti.

Öte yandan HDP milletvekilleri, bugün de sıralarına tutuklanan milletvekillerinin fotoğraflarını yerleştirdi.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Ahmet Aydın Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title