Haberler

TBMM'de "Müslümanlık" Tartışması

Güncelleme:

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Türkiye ile Suudi Arabistan Arasında Uluslar Arası Anlaşmalar Nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda Yaptığı Konuşma Gerginliğe Yol Açtı.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Türkiye ile Suudi Arabistan arasında uluslar arası anlaşmalar nedeniyle Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma gerginliğe yol açtı. Genç Hac'da kaç bakan, milletvekili ve bürokrat olduğunun açıklanmasını isterken, AKP'lilere de "Ben sizden daha çok müslümanım, kimin daha iyi Müslüman olduğunu yukarıdaki bilir" diye seslendi. Suudi Arabistan Kralı'nın Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, kaldığı otele çağırdığını, sandalyede oturttuğunu belirten Genç, Suudi Kralın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a verdiği hediyeleri de hatırlatarak "Bir devletin şerefi, haysiyeti gelen hediyeye değişilir mi?" dedi. AKP'lilerin "çık dışarı" diye itiraz ettiği Genç, "İstediğiniz yere giderim, Tunceli'ye, İstanbul'a, İzmir'e, Antalya'ya Genel Başkanınız dahil buyurun Kızılay'a yürüyelim bakalım, hangimizin yüzüne yağmur taneleri gelecek" karşılığını verdi.

Meclis Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında uluslar arası anlaşmaların uygun bulunduğuna ilişkin kanun tasarısının görüşmeleri sırasında, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sözleri, AKP'lileri kızdırdı. Türkiye ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Yatırımların Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesi sırasında söz alan Genç, kaç bakan, kaç milletvekili ve kaç bürokratın hacda olduğunun açıklanmasını, bunu bilmenin milletvekillerinin ve milletin hakkı olduğunu söyledi. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu Genç'in sorusuna "Hiçbir milletvekili, kamu görevlisi devlet imkanlarıyla hacca gönderilmiyor" yanıtını verdi.

-"BEN SİZDEN DAHA ÇOK MÜSLÜMANIM"

Konuşması AKP milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılanan Genç, birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu tarafından da sık sık uyarılırken "Sevda Tepesi'ni Suudi Arabistan Kralı'na sattınız. İmar değişikliği yaptınız mı yapmadınız mı? Suudi Arabistan sermayesini getirip Türkiye'de en güzel arazileri veriyor musunuz vermiyor musunuz? Bunlara vergi muafiyeti sağlıyor musunuz sağlamıyor musunuz? Bunların Türkiye'deki toprakları kimde açıklanmıyor. Biz devletiz, devlet olarak bağımsızlığımızı, kişiliğimizi, onurumuzu, koruyabilmek için her devlet karşısında dik duracağız. Suudi Arabistan kralı hangi devlete gidip de o ülkenin cumhurbaşkanını, başbakanını oturduğu otele çağırır, sandalyede oturtur, hediyeler verir, söyleyin bakalım. Mümkün değil.Bir devletin şerefi, haysiyeti gelen hediyeye değişilir mi? Bir Müslüman olarak utanç duyuyorum" diye konuştu.

AKP'lilere "Siz beni yanlış kürsüden yanlış yaptırmaya çalışıyorsunuz. Müslümanlık konusunda yanlış bir şey söylememi bekliyorsunuz. Turgut Özal'ın "ben seçimden önce zam yapacak kadar enayi değilim' dediği gibi, ben bu kürsüde ne söylediğimi, neyi söylediğimi gayet iyi biliyorum. Size rant sağlayacak bir söz söylemem" diye seslenen Genç'in, yine AKP'lilere yönelik "Ben sizden daha çok müslümanım. Kimin daha iyi Müslüman olduğunu yukarıdaki bilir" sözleri Genel Kurul salonunda gülüşmelere yol açtı.

-"ÖZAL'I BİTİRDİM SİZİ DE BİTİRECEĞİM"

Genç, 12 Eylül'de Meclis'e geldiğini ve askeri yönetimle mücadele ettiğini belirterek "Arkasından bu kürsüye Turgut Özal'ın 2'nci döneminde geldim, Özal'ın siyasi hayatını bitirdim. Süleyman Demirel'in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini engelledim. Şimdi de sizi bitireceğim" dedi. AKP milletvekillerinin sıra kapaklarına vurarak protesto ettiği Genç'e, AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu da "çık dışarı" diye bağırdı. Genç ise Bayramoğlu'na "Sen önce çöp çaylarının hesabını ver" karşılığını verdi.

-"KIZILAY'DA YÜRÜYELİM KİMİN YÜZÜNE YAĞMUR TANELERİ GELECEK"

AKP'li milletvekillerinin tepkilerine ve "çık dışarı" diye bağırmalarına karşılık Genç,

"İstediğiniz yere giderim. Tunceli'ye, Antalya'ya, İstanbul'a, İzmir'e Genel Başkanınız dahil buyurun Kızılay'a yürüyelim bakalım hangimizin yüzüne yağmur taneleri gelecek. Yiğitliğiniz varsa buyurun. Başbakan bir yere gittiği zaman iki tane helikopterle, sahte plakalarla gidiyor, halkın içine çıkarıyor. Utanın" diye konuştu. Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, Genç'in sözlerini geri almasını istedi ve "Sayın Genç, konuşmanız TBMM'nin üslubuna uygun değil" diyerek uyardı. (ANKA)

(EG/TT/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title