Haberler

Tatbikatın Ardından Kaçan Boğa Güçlükle Yakalandı

Güncelleme:

Samsun'da tatbikat gereği salıverilen boğayı kısa sürede yakalamayı başaran "Alo Boğa Kaçtı" hattı ekipleri, tatbikat sonrası kaçan boğayı güçlükle yakalayabildi.

Samsun'da tatbikat gereği salıverilen boğayı kısa sürede yakalamayı başaran "Alo Boğa Kaçtı" hattı ekipleri, tatbikat sonrası kaçan 700 kiloluk başka bir boğayı 1 saatte güçlükle yakalayabildi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla belediyeler, kaçan kurbanlıkları yakalamak için önlem almaya başladı. İlkadım Belediyesi, "153 Alo Boğa Kaçtı' hattını devreye sokarak, kaçan kurbanlıkları yakalamak için motorize ekip oluşturdu. Kurban pazarlarında 24 saat nöbet tutan motorize ekiplere, uyuşturucu iğne atabilen silahlar da dağıtıldı.

Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan motorize ekipler, Çatalarmut Kurbanlık Pazarı'nda kurbanlık kaçması durumunda neler yapılabileceğine ilişkin tatbikat yaptı. Tatbikatta, serbest bırakılan boğa, zabıta ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

-Kantara götürülürken kaçan boğa, pazarı birbirine kattı-

Tatbikattan bir süre sonra vatandaşların kantara götürdüğü 700 kilo ağırlığındaki boğa, bir anda iplerinden kurtularak pazarın içine girdi. Kurban pazarında panik oluşturan boğa, bir süre pazar sakinlerini ve zabıtaları peşinde koşturdu. Birkaç kez yakalanmasına rağmen boynuz darbesiyle zabıtaların elinden kurtulan boğa, sahibi Nihat Arslan'ın da sağ baş parmağının kırılmasına neden oldu. Yaklaşık 1 saat sonra sakinleşen boğa, yakalanarak pazardaki çadırına götürüldü.

-"Her bayram bildik manzaralarla karşılaşılıyor"-

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, her Kurban Bayramı'nda ülke genelinde bildik manzaralarla karşılaşıldığını söyledi.

Kaçan kurbanlıkların çevreye zarar vermemesi için motorize ekipler kurduklarını belirten Sandallı, şunları kaydetti:

"Bu ekiplerimize tatbikat yaptırıyoruz. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında ekiplerimizi hazır hale getirip, hiçbir tehlikeye mahal vermeden kurbanlığı yakalamış olacağız. Vatandaşlarımız sadece kurbanlıkları kaçtığı zaman değil, kaçma ihtimali olan kurbanlıklarını pazar yerinden kesim yerine götürmemiz konusunda da bizlerden yardım talep edebilir. Bu konuda kötü bir olay yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık."

Muhabir: İlyas Gün - Mustafa Çavuş

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

İlkadım Belediyesi Kurban Bayramı Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title