Haberler

Tasarımda Çığır Açanlar "+1T Gazete Tasarım Günleri"nde

Ekrem Dumanlı, Dr. Mario Garcia, Steve Mccurry, Serdar Erener, Salih Memecan Ve Enis Berberoğlu Gibi Ustalar Zaman Gazetesi'nin Ev Sahipliğinde, Vitra Ve Adobe'un Sponsorluğunda +1T Gazete Tasarım Günleri'nde Buluşuyor.

İnternet ve mobil teknolojiler, alışkanlıklardan beklentilere, tasarımdan pazarlamaya kadar pek çok değeri değiştirdi. Zaman Gazetesi +1T Gazete Tasarım Günleri'nde tasarımı tüm unsurlarıyla tartışmaya açıyor, masaya yatırıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir program ve zengin bir içerikle gerçekleştirilecek sekiz günlük seminer, gelecekte Türkiye'de daha iyi tasarlanmış gazetelerin yayınlanmasını isteyen ve buna kafa yoran gençleri hedefliyor.

Alanında dünyaca ünlü isimler çalışmalara katılacak

Bu seneki programda Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, dünyanın en ünlü gazete tasarımcılarından Dr. Mario Garcia, çektiği "Afganlı Kız" fotoğrafıyla zihinlerde yer eden Magnum üyesi ünlü fotoğrafçı Steve McCurry, dünyaca ünlü tasarım yazılımları danışmanı Russell Viers, Medya Derneği Başkanı ve Sabah Gazetesi karikatüristi Salih Memecan, Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi ve ünlü tasarımcı Bülent Erkmen, ünlü reklamcı Serdar Erener, Milliyet Gazetesi görsel yönetmeni Ali Acar, Hürriyet Gazetesi görsel danışmanı Reha Erdoğan, Sabah Gazetesi görsel yönetmeni Ömer Bahar ve Zaman gazetesi haber ve tasarım kadrosu konferanslarda ve derslerde yer alacak.

Teori ve Pratik +1T Gazete Tasarım Günleri'nde birleşti

Zaman Gazetesi'nin merkez binasında gerçekleşecek seminere katılımcılar dersleri teorik ve pratik olarak profesyonellerden alacak. Hem yayın mutfağı, hem baskı tesisleri, hem de sergi alanına yakın olmanın verdiği mekân avantajı katılımcılara, haber ve tasarım dolu bir atmosferde çalışma imkânı sunacak. Sabah saat 09.00'da başlayacak seminer akşam saat 18.00'ya kadar devam edecek. Öğrenciler, seminer boyunca ders, söyleşi, atölye çalışmalarıyla yeni bilgiler ve becerilerle donanmış olacak.

Belgesel kuşağında tasarımın perde arkası

Seminerin belgesel bölümünde ise Zaman Gazetesi'nin yeni tasarım sürecini anlatan bölüm ilk kez izleyicilerle buluşacak. 2009 yılında gerçekleşen tasarım yenileme çalışmasının perde arkası orijinal görüntü ve röportajlarla öğrencilere sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title