Haberler

Tarihi Mekanda Geleneksel Kına

Yataş Genel Müdürü'nün Kızı Begüm Coşkan ile Kamu İhale Kurumu Eski Başkanı Şener Akkaynak'ın Oğlu Uğur Akkaynak, Evlenmeden Önce Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'nde Kına Gecesi Düzenledi.

Yataş Genel Müdürü’nün kızı Begüm Coşkan ile Kamu İhale Kurumu Eski Başkanı Şener Akkaynak’ın oğlu Uğur Akkaynak, evlenmeden önce Çengelhan Rahmi Koç Müzesi’nde kına gecesi düzenledi.

Üç yıl önce arkadaşları aracılığı ile tanışan Begüm Coşkan ile Uğur Akkaynak çifti, evlilik hazırlıkları yapıyor. Önümüzdeki günlerde Bilkent Otel havuz başında evlenecek olan genç çift, düğünden önce Türk örf ve adetlerine uygun bir kına gecesi düzenledi. Çengelhan Rahmi Koç müzesinde gerçekleşen geceye, genç çiftin ailesi ve yakın arkadaşları katıldı. Geceye katılan hanımlar şık kıyafetleri ile göz kamaştırdı.

Geceye oldukça şık kırmızı bir kıyafetle katılan gelin adayı Begüm Coşkan, kına öncesinde müzenin üst katına çıkarak bindallı giydi. Ellerinde kandil taşıyan arkadaşlarının eşliğinde kınanın gerçekleştiği bölüme gelen genç çift oldukça mutlu görünüyordu. Kına öncesinde elinde kandil taşıyan genç kızlar, çiftin etrafından dönerek Türküler söyledi. Kınaların yakılmasının ardından, eğlence gecenin geç saatlerine kadar sürdü. 18 Ekim’de nişanlanarak evlilik yolunda ilk önemli adımı atan çift, tarihi mekanda gerçekleşen kına gecesiyle evliliğe bir adım daha yaklaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title