Haberler

Tarihi Geçmiş Gıda Maddeleri İmha Edildi

Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri, Geyikçeli Beldesi ve Çevresinde Yaptıkları Denetimlerde Ele Geçirdikleri 330 Adet Tarihi Geçmiş Gıda Maddesini Şehir Çöplüğünde İmha Etti.

Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri, Geyikçeli beldesi ve çevresinde yaptıkları denetimlerde ele geçirdikleri 330 adet tarihi geçmiş gıda maddesini şehir çöplüğünde imha etti.

Daha önceki denetimlerde esnafları bilgilendirmelerine rağmen hala tarihi geçmiş gıda maddeleri satan iş yerlerinin bulunduğunu belirten Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Teknikeri Süleyman Dursun, "Yaptığımız çalışmalardan anlıyoruz ki bu kişiler iyi niyetli değil. Burada alıcılarımıza çok büyük iş düşüyor. Alıcılar hem kendi sağlıkları hem de ailesinin sağlığını korumaları açısından mutlaka ve mutlaka ürünün son kullanma tarihine baksınlar. Bir de ürün aldıkları iş yerlerinin tozlu topraklı olup olmadıklarını baksınlar" dedi. Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü gıda kontrolörlerinin ele geçirdiği ürünler arasında meşrubat, sucuk, katı yağ, çekirdek gibi gıda maddeleri yer alıyor. Tarihi geçmiş gıda maddesi satan iş yerlerine biner YTL cezai işlem uygulandığı belirtildi.

(MY-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title