Haberler

Tarihi Elmalı Güreşleri, Mevlit ve Kortej Yürüyüşüyle Başladı

655. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri, Mevlit Okunması ve Kortej Yürüyüşüyle Start Aldı.

655. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri, Mevlit okunması ve kortej yürüyüşüyle start aldı.

Elmalı Belediye ve Güreş Organizasyon Komitesi Başkanı Hüseyin Yapıcı, bu yıl 655.'si düzenlenecek güreşlerin hazırlık çalışmalarının tamamlandığını, güreşlerin, tarihine yakışır şekilde yapılması ve ilçe dışından gelecek güreş severlerin iyi ağırlanmaları amacıyla noksanlıkların gözden geçirildiğini söyledi.

Yapıcı, güreşlerin cuma namazı öncesinde mevlit okunması ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören ve kortejle başladığını belirterek, güreşlerin 1 ve 2 Eylül tarihlerinde yapılacağını belirtti.

Kırkıpınar güreşlerine katılan tüm pehlivanların Elmalı Güreşleri'ne davet edildiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı, geçen yıl yapılan ilave tribünlerle güreş sahasının 17 bin kişi kapasitesine ulaştığını söyledi.

Yapıcı, "Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri tarihçe olarak yurdumuzda birinci sırada fakat organizasyon bakımından Kırkpınar'dan sonra ikincidir. Güreş tarihçesi Bölge Vakıf kayıtlarında 'Toramanlar Vakfı' olarak bilinen Hicri 822, Rumi 1419 tarihli Nuh Çelebi'den gelen taşınmaz mal varlığı vakfı yerine birleştirilen bugünkü Yeşil Camii yerinde bulunan Musalla Çevrik diye mahallen anılan arazinin güreş çayırlığı diye vakfiye hududunu belirlemiştir. Güreş tarihçesi çok eski yıllara kadar gittiği

sanılmaktadır. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla güreşleri her yıl Eylül ayının ilk haftası yapılmaktadır. Bu yıl 655.'si yapılacaktır. Güreşlere 700 civarında güreşçinin katılmasını bekliyoruz" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından mehteran ekibi ve 654. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Hasan Tuna'nın Türk Bayrağını Cumhuriyet Meydanı'ndan güreş alanına taşmasıyla şenlikler başladı.

(AD-AT-EYB-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title