Haberler

Tarih Çınarlı Kahve’de Canlandı

Güncelleme:

Manisa Belediyesi Tarafından Çevre Düzenlemesi Yapılan Alibey Camii Ve Tarihi Çınarlı Kahve Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Manisa belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan alibey camii ve tarihi çınarlı kahve düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çevre halkının büyük ilgi gösterdiği açılışta Manisa Belediyesi Mehter Takımı da bir konser verdi.

Geçtiğimiz yaz ayında çevre düzenlemesine başlanılan ve dün itibariyle tamamlanan Alibey Camii ve Tarihi Çınarlı Kahve'nin açılışı törenle yapıldı. Törene Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, MHP İl Başkanı Uğur Üncü, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Özkan, Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Manisa Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi.

Açılış törenine katılan vatandaşlar konseri ilgiyle izlerken, konserin ardından parkın açılış kurdelesini Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan ve MHP İl Başkanı Uğur Üncü birlikte kestiler. Açılışın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün Şehzadeler Şehri Manisa'da tarihi yapıların bakımsız olmasına gönüllerinin razı olmadığını belirterek, "Şanlı tarihimize olan saygımız ve tarihi eserlerin bizlere emanet olduğunu düşünerek, bu eserlerin gelecek nesillere taşınması amacıyla "Tarih Aydınlanıyor" çalışması başlattık.

Bu çalışmamız kapsamında kentimizde sokak aralarında kalmış ve etrafı evlerle çevrili önemli tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkarmak için önce etrafındaki eski evleri temizlemeye başladık, ardından aydınlatmalarla bugünümüzü aydınlatmasını, geleceğe taşınırken hafızalardan kalmasını amaçladık, Hüsrev Ağa Hamamı ile başlattığımız aydınlatma çalışmalarını, Aynı Ali, Sıbyan Mektebi, 22 Sultanlar Türbesi ile devam ettirdik.

Göreve geldiğimizde bu mekânlar arasında ilk dikkatimizi çeken, kentimizin en eski mahallesinde bulunan Ali Beyli Camii ve Tarihi Çınarlı Kahve oldu. Yıllara meydan okuyarak ayakta duran çınar ve serinlettiği tarihi kahveyi restore ederek sosyal mekânlar açısından kabuğunu kıran Manisa'ya yeni bir soluk alma alanı oluşturalım istedik. Manisa'ya ve çevre halkına hayırlı olsun" dedi.

Yoğun Çalışma Devam Ediyor

Manisa Belediyesi olarak hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini hatırlatan Başkan Ergün konuşmasında 2011 yılında hayata geçirmeyi planladıkları projelerden bahsetti. Yeni Otogar, KESS Kavşağı, Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi, Laleli Gençlik Merkezi, Güzelyurt Kent Parkı, Çanakkale Şehitleri Anıtı Atatürk Sergi Salonu, Havuzlu Çarşı Yenilemesi, Fatih Parkı Çocuk Bahçesi, Hafsa Sultan Sosyal Yaşam Alanı'nın yapımına 2011 projeleri içerisinde yer verdiklerinin altını çizen Başkan Ergün, "Bunun yanı sıra 57 mahallenin 20'sinde başlattığımızı kaldırım, bordür ve tretuvar yenilemeleri bu ay itibariyle 41 mahalleye ulaştı. Mart ayından itibaren kentimizdeki 41 mahallede yenileme çalışmaları hızlanacak.

Allah izin verirse iki yıl içinde de kentimizde yenilenmeyen kaldırım, bordür ve yol kalmayacak. Mahallelerin kaldırım ve bordür yenilemeleri tamamlandıktan sonra 2011 yılında asfaltlama açısından büyük bir atılımda gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Başkan Ergün'ün ardından Adakale Mahalle Muhtarı Ali Dinç ve MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan'da birer konuşma yaptı. İlk olarak söz alan Adakale Mahalle Muhtarı Ali Dinç Başkan Ergün'e mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan ise Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e övgüler yağdırdı. Başkan Ergün'ün çalışmalarını her Manisalının yaptığı gibi takdirle izlediğini ifade eden Orhan, "Belediyenin iki yakasını bir araya getiren, mali bütçeyi kontrol altına alan Başkan Ergün'ü tebrik ediyorum. Kendisi dürüst bir şekilde Manisa'ya sadakatle çalışmalarını sürdürüyor. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından açılış töreni sona erdi.

Biz İşimize Bakıyoruz

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendilerine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. Yaptıkları icraatların ortada olduğunu dile getiren Başkan Ergün, "Yaptığımız işleri birileri görmek istemiyorsa bu onların kararıdır. Yaptığımız hizmetlerin kararırın halk verecek. Biz üzerimize düşen görevi, hizmet noktasında Manisalıların bize verdiği yetki doğrultusunda yerine getiriyoruz. Hizmetlerimize her geçen gün yenisini ekleyerek, Manisalılara yaşanabilir bir şehir yaratmak için çalışıyoruz. Projelerimiz her geçen gün artarak devam ediyor. Kısacası biz işimize bakıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title