Haberler

Partisini Kapatan Tarhan'dan HDP İtirafı: İlahlar İşaret Etmişti

Güncelleme:

Anadolu Partisi'ni kapatma kararı alan Emine Ülker Tarhan, Twitter hesabından bir açıklamada bulundu.

Parti kurma sürecinde kendisine destek olan herkese çok teşekkür eden Emine Ülker Tarhan, ''Evet belki konjonktür hazretleri çok güçlüydü. AKP'den kurtuluş yolu olarak ilahlar HDP'yi işaret etmişti, Bir proje ile karşı karşıya kalmıştık tamam. Evet para lazımmış bulamadık, daha çok inanç lazımmış yeterince aşılayamadık'' ifadelerini kullandı.

Tarhan'ın paylaştığı metnin tamamı şöyle;

"Tıkanan siyasete yeni bir soluk getirmek, tüm tercihleriyle iktidarı besleyen, ona teslim olmuş muhalefetin uykuya dalıp, onlara fedakarca destek olanları da uyuşturmasını kenardan izlememek için yola çıkmıştık. O iyi insanları destekleyen, umutlandıran, cesaretlendiren, değerlerine sahip çıkıp, yaşatmayı öneren bir anlayışın temsilcisi olmayı dilemiştik. Olmadı.

"BU DÖNEMİN ANILARINI KÖTÜ BİR YARA OLARAK TAŞIYACAĞIZ"

Hukukun sustuğu, iktidarı denetleyen tüm mekanizmaların yok edildiği, savaş rüzgarlarının estirildiği böylesi bir dönemde, rahat koltuklarında güvenli mesafeden parmak sallayıp muhalefetçilik oynayanlara inat, despot iktidara da, egemen muhalefete de yandaş medya tahakkümüne rağmen, temiz ve özgür siyaset yapmaya çalışan, kendini vakfetmeye hazır bir avuç insan bu dönemin anılarını yüreğimizde kötü bir yara olarak taşıyacağız.

"YAŞAYARAK GÖRDÜK"

Çünkü hiçbir güce biat etmediğimiz ve haklı olduğumuz halde yenilebileceğimizi, zorbalığın gayrete, kötülüğün iyiliğe boyun eğdirebileceğini yaşayarak gördük. Yokluklarla savaşmanın, cesaretin ödülünün olmadığını da.

"HDP BİR PROJEYDİ" İTİRAFI

Evet belki konjonktür hazretleri çok güçlüydü. AKP'den kurtuluş yolu olarak ilahlar HDP'yi işaret etmişti, Bir proje ile karşı karşıya kalmıştık tamam.

"SİYASET İÇİN PARA LAZIMMIŞ"

Ama siyaset için para lazımmış, devasa bütçeler lazımmış. İnsanın özgürlüğünün önemi olmasa da paraların özgür olması havada uçuşması lazımmış. Oysa ben paranın değil insanın gücüne ve özgürlüğüne inananlardanım. Hala buna inanıyorum.

"YETERİNCE İNANÇ AŞILAYAMADIK"

Evet para lazımmış bulamadık, daha çok inanç lazımmış yeterince aşılayamadık. Ama ülke ve ilke için ölmek de var gerektiğinde, bazen kenara çekilmek derin bir nefes almak, biriktirmek de. Bazen tek bir kilometre taşı olmak da.

"BİZ 'BİR ŞEY' YAPTIK"

Herkesin sadece seyrettiği bir dönemde biz 'bir şey' yaptık. Bu süreçte tüm destek olanlara, değer verenlere, en azından linç kampanyalarına katılmayanlara teşekkür ediyorum. Yurttaş olarak adalet, eşitlik ve kardeşlik, hukukçu olarak laik demokratik hukuk devleti ve ezilenlerin her haklı mücadelesinin içinde olacağımı, ancak parti tüzel kişiliğini sona erdirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (145)

ALLAH VARDIR.:

ALLAH VAR. İLAHLAR YOK. ALLAH TEKTİR-DOĞMAMIŞTIR-DOĞURMAMIŞTIR. YARATTIĞI TÜM MAHLUKATLARINA BENZEMEMEKTİR. KIYAMET KOPTUĞUNDA BÜTÜN İNSLER-CİNLER KARŞISINDA SAF SAF DİZİLECEKTİR. İNANMAYANLARA ESEF EDERİM.

79
4
yanıtYanıtla
ali:

allahın izniyle hdp tüm faşist yapma tanrılar edinen tüm faşist ve vampirane partilerden kurtulacak tek yol hak yolu hdp kazanacaktır zafer er geç hdp yle halkların olacak.

15
64
yanıtYanıtla
türker türkoğlu:

Kaç oy aldın. onu söyle. çürümüş iktidar dediğin 49. 5 oy aldı. hepinizi toplasanız bir akparti etmezsiniz.

57
14
yanıtYanıtla
can:

kürt halkıyla türk haalkı asla eşıt saayılamaz dedıgınde bıttın sen senden senın partın chp zıhnıyetınden hıc bısey olmazz

68
2
yanıtYanıtla
dogrusu Mobil-ANDROID:

sayin demirtas bir halk lideri onderi

21
49
yanıtYanıtla
ŞERZAN'CANMobil-ANDROID:

tek kurtuluş yol HDP savaş isteyen partinin adamı olmayın

10
58
yanıtYanıtla
Herman KOÇ:

ilah felan yok yaratıcıda yok evren toz bulutundan meydana geldi zavallı insanlarda kendineleri tapıcak bir seyler aradılar. Öldüklerinde cennet huri vs kendilerini mutlu etmek için hikayeler. Cahil insan insan değildir! insanlar ile yaşamamalı

10
51
yanıtYanıtla
haydar:

vah zavallı tozlar sıkışmış sonra sen olmuşsun hem de kendi kendine

yanıt44
yanıt5
yorumcu:

2. abdülhamid demişki:hak isteyenin hakkını verin. başkaldıranın başını kesin. nokta. başka kelimye gerek yok. adam 100 yıl önce söylemiş.

46
8
yanıtYanıtla
E:

Allah bir Peygamberimiz hazreti Muhammed alehiselamda onun peygamberi ve elçisidir elhamdulillah

42
2
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title