Haberler

Tandoğan'daki 1 Mayıs Kutlamaları Cumhuriyet Mitingine Dönüştü

İşçi Partisi ve Birleşik Kamu-İş Sendikası tarafından Tandoğan Meydanı'nda 1 Mayıs mitingi düzenlendi.

İşçi Partisi ve Birleşik Kamu-İş Sendikası tarafından Tandoğan Meydanı'nda 1 Mayıs mitingi düzenlendi.

Kızılay Güvenpark'ta toplanan İşçi Partili grup kortej oluşturarak mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Tandoğan Meydanı GMK Bulvarı girişinde polisin oluşturduğu arama noktalarında yapılan kontrollerin ardından gruplar alana alındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan mitingde ilk konuşmayı yapan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, işçi sınıfının 1 Mayıs'ı kutlamak üzere bir çok şehirde, ilde ve ülkede toplandığını belirterek, 1 Mayıs emekçi temsilcileri ile birlikte emperyalizme ve sermaye sınıfına seslendiklerini söyledi. Güler, "Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya talebini milyarlarca insan ile birlikte dile getiriyoruz. Biz buradan Amerikan ve Avrupa işçi sınıfına sesleniyoruz. Amerikalı ve Avrupalı işçi sınıfı mensuplarına, iktidarlarınızı ve tekellerinizi 'Artık sırtımızdan alın. Biz onları 1917 ve 1923 devrimleriyle sırtımızdan atmıştık. Bir kez daha sırtımızdan atmaya hazırlanıyoruz' Uluslar arası dayanışmayla savaşa ve sömürüye sizi son vermeye davet ediyoruz" dedi.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, demokrasinin daraltıldığını, gençleri politize edildiğini söyleyerek, iktidara 'dur' deme zamanının geldiğini söyledi. AK Parti'nin, Türkiye Cumhuriyeti'ni kaldırmayı hedeflediğini iddia eden Türker, "Biz hangi partide olursak olalım, hangi sendikada olursak olalım, hangi mücadele ekibinde olursak olalım, ilk hedefimiz bizi bir araya getiren, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak doğmamıza önemli katkı yapan Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı.

Silivri'de tutuklu olan asker, milletvekili, akademisyenlere selam gönderen Türker, "Asıl suçlular dışarıdadır, suçsuzlar ise içeride" diye konuştu.

Türker, iktidarın Türkiye'yi bölmeye çalıştığını iddia ederek, Türkiye'nin federasyonlara bölüneceğini belirtti. Ayrıca, T.C. ibaresini kaldıran valilikleri ve Başbakanı savcılığa verdiklerini sözlerine ekledi.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, taşeron Cumhuriyetin kurmaya çalıştığını iddia ederek, bu kişilere geçit vermeyeceklerini ifade etti. Özbey, Atatürk'te birleştiklerini kaydederek, taşeron Cumhuriyet kurmak isteyenlerin karşılarına dikildiğini söyledi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı İsmail Tutoğlu, Türkiye'nin suni gündemlerle uğraştığını söyleyerek, Türkiye'de kültürel farklılık oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Tutoğlu, yargının bağımsız hale getirilmesini savunarak, yargının bağımsızlığının Türkiye'yi bağımsız yapacağını ifade etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan, Tandoğan'da bulunanların vatanına sahip çıkacağını belirterek, bugün Türkiye'nin işgal altında olduğunu iddia etti. Çölaşan, milletin, vatanın, Cumhuriyetin tehlike altında olduğunu söyleyerek, bugün oynayan bir tuzak olduğunu belirtti.

Mitinge katılanlar; 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'İşçi Gençlik el ele, tam bağımsız Türkiye', 'Vatan, emek, Cumhuriyet' şeklinde slogan attı. Miting meydanına

'Ne ezen, ne ezilen, eşit hakça bir düzen' ve 'Eğitim İş, Bilimsel, laik, demokratik, parasız ve ulusal eğitimi savunur' yazılı pankartlar asıldı.

1 Mayıs etkinliği halaylarla son buldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Masum Türker İşçi Partisi Kamu İş 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title