Haberler

Talas Kent Konseyinde Yeni Dönem

Kentin sorunlarının çözümü için kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket ettiği demokratik platform olan Talas Kent Konseyi'nde yeni başkan ve yürütme kurulu belirlendi.

Kentin sorunlarının çözümü için kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket ettiği demokratik platform olan Talas Kent Konseyi'nde yeni başkan ve yürütme kurulu belirlendi.

Talas Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, İlçe Kaymakamı Sefer Yılmaz, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konseyin açılış konuşmasını yapan Talas Kaymakamı Sefer Yılmaz, ilçenin sürekli büyüyen bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Yılmaz, toplum güvenliği için Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir projeyle apartmanlardaki güvenlik kameralarını, oluşturulan bir merkezle gerektiği durumlarda kullanacaklarını söyledi.

Divan başkanlığını Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın, katipliğini de İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker ve CHP İlçe Başkanı Mustafa Çalıksoy'un yaptığı toplantıda Talas'ın anlatıldığı kısa videolar izlendi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçe olarak hedeflerinin turizm olduğunu belirterek, bu doğrultuda büyük yol kat ettiklerini söyledi. Çok önemli bir coğrafyada yaşadıklarını belirten Başkan Yıldırım, vatan korumasında can veren şehitleri rahmetle andıklarını, gazilere de şükran sunduklarını söyledi. Başkan Yıldırım ayrıca Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı dilerken, "Milletimize büyük geçmiş olsun" dedi.

Toplantıda, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, Kaymakam Sefer Yılmaz'ın bahsettiği apartman ve konutlardaki güvenlik kameralarının bir sistemde toplanmasıyla ilgili teknik bilgiler verdi.

Kayseri Doğayı Koruma Derneği Başkanı Nihat Karakaya ise, belediye ve Erciyes Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Talas'a özgü bitkilerin bir botanik park oluşturarak markalaşması projesini anlattı.

Konuşmaların ardından Talas Kent Konseyi'nin eski başkanı olan Salih Bıçak'ın tayinin çıkması üzerine boşalan başkanlık için seçime gidildi. Yapılan seçimde, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan oy birliğiyle Talas Kent Konseyi Başkanı oldu. Konseyin yeni yürütme kurulu ise Nilgün Akın, Hayati Atlı, Mustafa Kılıç, Murat Kalle, Rezan Aktaş, Nihat Karakaya, Ahmet Kaldırımcı, Sümer Duman, Rıfat Has ve Ali Rıza Karakullukçu'dan oluştu.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title