Haberler

Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Güzelant."Bu kör şiddeti nefretle kınıyoruz ve bu şiddeti gösteren sivil ya da resmi polisler hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz".

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mete Güzelant, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için İzmir'de yapılan gösterilerilerde yaklaşık 1000 kişinin acil servislere getirildiğini belirterek, "Bu kör şiddeti nefretle kınıyoruz ve bu şiddeti gösteren sivil ya da resmi polisler hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz" dedi.

İzmir Tabip Odası'nda oluşturulan ilk yardım merkezinde basın toplantısı düzenleyen Güzelant, gösterilerde "güvenlik güçlerinin akıl almaz boyutta şiddet uyguladıklarını" savunarak, "buna resmi polislerin yanında polis olmama olasılığı yüksek sivil görünümlü, eli sopalı kişilerin de katıldığını" iddia etti.

Polisin doğrudan kişilerin gövde veya kafasını hedef alarak gaz bombası ya da plastik olduğu düşünülen mermi attığı yönünde ciddi şüpheleri olduğunu dile getiren Güzelant, "Yaklaşık 1000 gösterici acillere başvurmuş veya 112 ambulanslarınca getirilmişlerdir" dedi.

Yaralanan ya da gazdan etkilenenler için Tabip Odasında oluşturulan yardım biriminde hizmet verdiklerini kaydeden Güzelant, yaralılara yardımcı olmak için bekleyen Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Özlem Aydın'ın da dış kapının önünden içeri girmeye çalıştığı sırada polisin coplu saldırısına uğradığını ve alnından yaralandığını öne sürerek, meslektaşlarının üç gün rapor aldığını kaydetti.

Sahada yaralananlara veya gazdan etkilenenlere hizmet vermek için 2-3 kişilik gruplar oluşturduklarına, üniversite öğrencisi gönüllü Başak Özçelik'in de bunlardan biri olduğuna işaret eden Güzelant, Özçelik'in elinde tıbbi malzemelerle Gündoğdu Meydanı'nda oturarak beklerken polis ve eli sopalı kişilerin saldırısına uğradığını ve dövüldüğünü iddia etti. Güzelant, Özçelik'in sol bileğinde ve sağ bacağında kırık, 25 yerinde darbelere bağlı morluk ve şişlik olduğuna dikkati çekti.

Odaya yardım için başvuran 30 kişiden Mustafa Coşkun isimli gencin ise sol gözünün kenarında mermi yarası ile geldiğini öne sürerek, gencin gözünü kaybedeceğini anlatan Güzelant, "Bu kör şiddeti nefretle kınıyoruz ve bu şiddeti gösteren sivil ya da resmi polisler hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Hukuksal süreç titizlikle takip edilecek ve suç işleyenlere adli ve idari yaptırımların uygulanması için gerekli işlemler yapılacaktır" diye konuştu.

Güzelant, sosyal medyada paylaştıkları mesajlar nedeniyle gözaltına alınanlar arasındaki tıp fakültesi 1. sınıf öğrencisine hukuki destek verildiğini, öğrencinin serbest bırakıldığını dile getirerek, "Tıp öğrencisinin gözaltına alınmasına sebep olan twitter mesajları hukuksal tartışma konusu yapılamayacak kadar masum ve iyi niyetli mesajlardır" dedi.

"Ne provokatörüm ne de terörist"

DEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Başak Özçelik de kolu alçılı olarak katıldığı toplantıda, tıp fakülkesi öğrencisi erkek arkadaşı aracılığıyla bir takım tıp bilgilerine sahip olduğunu, olay akşamı Gündoğdu Meydanı'nda tıbbi yardım için bulunduğunu kaydetti.

Özçelik, alana biber gazı ile müdahale edildiğinde Atatürk Anıtı'nın yanına kaçtıklarını, o sırada arkadaşlarını kaybettiğini, anıtın arkasına geçip beklemeye başladığını ve bulunduğu yere gelen polis ve sivil giyimli eli sopalı kişiler tarafından 20-25 dakika boyunca darbedildiğini ve iki kez baygınlık geçirdiğini kaydetti.

Darbeden grubun içinde sadece 3-4 kişinin üniformalı polis olduğunu kaydeden Özçelik, "Ben ne provokatörüm ne de terörist, amacım insanlara yardım etmekti. Suç duyurusunda bulunacağım, her şekilde hakkımı arayacağım" diye konuştu.

Sosyal medyadaki mesajlar

Avukat Mithat Kara ise gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan üniversite öğrencisi Yunus Emre'nin emniyetteki ifadesi sırasında orada bulunduğunu, öğrencinin sosyal medyada paylaştığı mesajın ise "Arkadaşlar Gündoğdu Meydanı'ndan ayrılmayın Basmane bölgesinde şiddet uygulanıyor" şeklinde olduğunu belirtti.

Gözaltına alınanların organize suç örgütü üyesi olmakla suçlandığını öne süren Kara, bu kişilerin birbirini tanımadığına dikkati çekerek, "Bu kişi ve diğerlerin hakkındaki iddialar gözaltına alınmalarını gerektirecek nitelikte değil" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Gündoğdu Taksim İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title