Haberler

Taksim'de Hayata Dönüş Protestosu

Beyoğlu'nda İnsan Hakları Derneği 19-22 Aralık 2000 tarihinde Hayata Dönüş adı altında 20 hapishanede gerçekleştirilen operasyonun yıldönümü nedeniyle eylem yaptı.

Beyoğlu'nda İnsan Hakları Derneği 19-22 Aralık 2000 tarihinde Hayata Dönüş adı altında 20 hapishanede gerçekleştirilen operasyonun yıldönümü nedeniyle eylem yaptı.

Haber-Kamera Uğur ALAATTİNOĞLU İstanbul DHA

Grup Tünel Meydanda toplanarak Taksime yürüdü. Grup, 19 Aralık Katliamını Unutmadık Unutturmayacağız pankartı açarak kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Grup adına Taksim Meydanında basın açıklamasını okuyan Taşkın Türkmen, operasyonda 8 jandarma komando taburu, 191 subay, 432 astsubay, 392 uzman jandarma, 281 uzman erbaş, 7080 er, skorsky helikopterler ve 20 bini aşkın bomba kullanıldığını söyleyerek, 19 Aralık 2000'de devletin, bir yıl boyunca maketler üzerinde, savaşa hazırlanır gibi hazırlandığı operasyonda 20 hapishaneye, o güne kadar görülmemiş boyutta bir katliam operasyonu düzenlenerek F Tipi hapishanelere geçildi. Yirmi sekiz politik mahpus hunharca katledildi, yüzlercesi yaralandı. Bu katliamın adına ise utanmadan 'Hayata Dönüş' adını verdiler. Bugün katliamın sorumluları olarak mahkemeye verilen 5 rütbeliden 3 tanesinin ismi sahte, diğer ikisi ise başka illerde görevli. Yani öyle isimler yok 'şeklinde konuştu. Yürüyüşe sanatçı Pınar Sağ'da katılırken kısa bir konuşma yaptı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title