Haberler

Tahliye Edilen Çelikoğlu; İçerdekilerle Dışarıdakilerin Hiçbir Farkı Yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerine yönelik dava kapsamında tutuklanan sanıklardan dün tahliye edilen 9 kişiden İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, kararı beklediklerini ancak geciktiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerine yönelik dava kapsamında tutuklanan sanıklardan dün tahliye edilen 9 kişiden İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, kararı beklediklerini ancak geciktiğini söyledi. Şener, konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sözlerinin kendi duygu ve düşüncelerini ifade ettiğini belirtti. Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu da, tutuklularla serbest bırakılanlar arasında hiçbir fark olmadığını, bu adaletsizliğin son bulması gerektiğini söyledi.

İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Gül Şener, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararını beklediklerini kaydetti. Dava ve suçlamalarla ilgili yorum yapmak istemediğini belirten Şener, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı açıklamalar bizim duygu ve düşüncelerimizi ifade etti. Başkan'ın sözlerini biz söylemiş gibi kabul edebilirsiniz. Girdiğimiz gibi çıktık" dedi.

'AKIL VE BEDEN SAĞLIĞI YERİNDE OLARAK ÇIKTIK'

Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu da, akıl ve beden sağlığı yerinde olarak cezaevinden çıktıklarını söyledi. Çelikoğlu şöyle konuştu:

"Tutuklu yargılananlar ve tutuksuz yargılananlar arasında hiçbir fark yok. Bu adaletsizliğin son bulması lazım. Dokuz aydır cezaevinde olan arkadaşlarımız var. Birileri giriyor, birileri çıkıyor. Ama hiç kimsenin birbirinden farkı yok. Bugün için vurgulanması gereken budur."

İddianameyi geçen hafta kabul eden İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, avukatların tutukluluklara itirazlarını dosya üzerinden görüştü. Tutuklu sanıklar Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Fatma Işık Çelikoğlu, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışanı Pınar Çalışkan, Kültür Daire Başkanlığı çalışanları Cengiz Başkurt, Tülay Tümay, Genel-İş Sendikası 3 No'lu şube üyeleri Memiş Sarı, Necip Binici ve Yakup Yıldırım, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali, sabit ikemetgah sahibi oluşlarını göz önüne alarak tahliye edildi. Tahliye edilen sanıklara yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İKİ AYRI OPERASYON

Büyükşehir'e yönelik ilk operasyon 2 Mayıs 2011 tarihinde, ikinci operasyon ise 22 Kasım 2011 tarihinde yapılmış 29 kişi tutuklanmış, iki kişi hakkında yakalama kararı çıkmıştı. Savcı toplam 130 sanık hakkında 6 yıldan başlayan ceza isterken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmak, Örgüte Bilerek İsteyerek Yardım Etme, Örgütün Faaliyeti Kapsamında Çok Sayıda İhaleye Fesat Karıştırma, İhalelerde Baskı Cebir Tehdit Uygulama, Edimin İfasına Fesat Karıştırma, Haksız Menfaat Temin Etme, Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma, Görevi Kötüye Kullanma, Belgelerde Sahtecilik, Suçu ve Suçluları Gizleme' suçlarından 397 yıl hapis cezası istemişti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Fatma Işık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title