Haberler

T-bank 2009 Yılında Atağa Kalkacak

Turklandbank (T- Bank) Genel Müdürü Dinçer Alpman, şuan itibariyle şube sayılarını 25'e çıkarttıklarını belirterek "2009 yılında şube sayımız 50'ye yükselecek. 2009 yılı sonuna kadar bankanın bilanço büyüklüğü ise 3,5 milyar dolar seviyesine ulaşacak" dedi.

6,5 milyar dolar yatırım yaparak Türk Telekom ve Avea'yı satın alan Türkiye'nin en büyük yabancı sermaye grubu Hariri ailesine ait T- Bank'ın kısa bir süre önce Gaziantep'te açılan şubesinin tanıtım gezilerini yapan T- Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada T- Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, Eski MNG bankın 2007 yılında Türkiye'nin en büyük yabancı sermaye grubu olan Hariri ailesine ait bankalar tarafından 160 milyon dolara satın alındığını ve yeniden yapılanmaya başlandığını söyledi.

Yüzde 50 hissesinin Ürdün merkezli Arab Bank'ta, yüzde 41'inin ise Beyrut merkezli Bankmed'te ait olan T- Bank'ın son 6 ayda yeniden yapılanma kapsamında 15 yeni şube açarak toplam şube sayısını 25'e yükselttiğini belirten Alpman, " T- Bank'ta 2007 yılının Mart ayından itibaren yaklaşık 3 kez sermaye artırımı yapıldı. Şuanda ödenmiş sermayesi 220 milyon dolara geldi. Son 6 ayda da sanayi ve ticaretin yoğun olduğu Gaziantep, Kayseri, Denizli gibi illerde 15 yeni şube açıldı" dedi.

"KREDİ BÜYÜKLÜĞÜMÜZÜN YARISINI KOBİ'LERE KULLANDIRACAĞIZ" Banka olarak politikalarını kitlesel ve bireysel bankacılık yerine kurumsal bankacılık ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik olarak oluşturduklarını belirten Alpman, "Gaziantep şubemiz faaliyetine 3 hafta önce başladı. Gaziantep'te KOBİ'lere sağlayacağımız kredilerle 1 yıl içinde 70-80 milyon dolar kredi boyutuna geleceğimizi düşünüyorum. Çünkü tamamen kredi ve müşteri tarafında olan bir bankayız. Banka olarak son 6 ayda kullandırdığımız kredi 400 milyon doları geçti. Önümüzdeki 3 yıl içinde bizim gideceğiz bilanço büyüklüğünde yaklaşık 2 milyar dolarlık bir kredi büyüklüğüne ulaşacağız. Bunun da yüzde 50'sini KOBİ'lere kullandırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son günlerde çalkantılı günler geçirdiğini ancak bu durumun Türkiye'nin en büyük yabancı sermayesine sahip Hariri ailesinin Türkiye kararlarında etkili olmadığını kaydeden Alpman, şunları söyledi:

"Hariri Grubu'nun Türk Telekom ve Avea'ya yatırımı 6,5 milyar dolar. Banka yatırımı şu anda 260 milyon dolar ve devamlı olarak nakit sermaye olarak arttırılıyor. Dolayısıyla 7 milyar dolarlık nakit yatırım yapmış bir grup, böyle güncel hadiselerle moralini bozmuyor. Türkiye'de bazı çalkantılar yaşanıyor. Bunun ekonomik tarafının ise tamamen dış kaynaklı diye düşünüyoruz. İç politikada da sıkıntılar var ama bunlar bu kadar büyük bir yatırımla Türkiye'ye girmiş olan Hariri Grubu'nun kararlarını ve moralini etkileyen bir unsur olmuyor." GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ise T-Bank'ın Türkiye'nin yabancı sermaye olarak en büyük gelir elde ettiği grubun Türkiye çapında açmış olduğu bankalardan bir tanesi olduğunu belirterek, "Gaziantep sanayisinin gelişmesinde yatırımın ve üretimin desteklenmesinde diliyorum ki T- Bank önemli bir misyon üstlenecek. Özellikle KOBİ'lere yönelik bir anlayış mevcut. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin üretiminin ve istihdamın geliştirilmesi yönünde yapmamız gerekenler olduğunda bu zihniyet ve anlayışların bize çok büyük katkısı olacak. Çünkü Gaziantep Anadolu'nun en büyük KOBİ şehri. İhracatıyla, istihdamıyla Türkiye'de örnek bir şehir. Türkiye'de bugünlerde yaşanan daralmanın önümüzdeki günlerde rahatlayacağını ve çok daha farklı bir noktaya geleceğini umut ediyorum. Bu nedenle de T-Bank'ın Gaziantep'teki varlığının vereceği desteklerle sanayiyi, istihdamı ve ihracatı büyüteceğine inanıyorum" diye konuştu.

Ziyaret sonunda GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer tarafından T- Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman'a bakır işleme bir tabak hediye etti.

(SMR-BA-RA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title