Haberler

Suudi Arabistan, Suriye'deki Muhaliflere Karadan Havaya Füze Verecek

Güncelleme:

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Suriye'de ılımlı muhalefete verecekleri silah desteğinin kapsamının büyüyeceğini söyledi. Muhalif gruplara karadan havaya füze verilecek.

Alman dergisi Spiegel'e konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr, "Karadan havaya füze temininin Suriye'deki güç dengesini değiştireceğini düşünüyoruz. Bu füzeler ılımlı muhalefete, rejimin kimyasal saldırılarda ve hava saldırılarında kullandığı helikopter ve uçaklarını devre dışı bırakma fırsatı verir. Karadan havaya füzeleri, Suriye'deki güç dengesini değiştirir, tıpkı daha önce Afganistan'da değiştirdiği gibi. Her halükârda bu konuda, silahın yanlış ellere geçmemesi için çok dikkatli olmak gerekir" ifadelerini kullandı.

"RUSLAR ESAD'I KURTARAMAYACAK"

Rusya'nın Suriye hükümetine verdiği desteğin uzun vadede Beşşar Esad'ı kurtaramayacağını savunan Suudi bakan, siyasi sürecin mümkün olması için Esad'ın görevden ayrılması gerektiğini söyleyerek, "Diğer seçenekte, savaş devam eder ve Esad kaybeder" dedi.

"İSTİKRARLI BİR SURİYE İSTİYORUZ"

Rusya ile ilişkileri genel olarak olumlu değerlendiren Cübeyr, "Suriye konusundaki anlaşmazlıklara bakmazsak Rusya'yla ilişkilerimiz çok iyi, ilişkileri daha da genişletmek istiyoruz. Rusya'nın yaklaşık 20 milyon vatandaşı Müslüman. Rusya gibi biz de aşırılığı ve terörü yenmek istiyoruz. Birlikte enerji piyasaların istikrarlı olmasına ilgi duyuyoruz. Suriye'yle ilgili anlaşmazlık, stratejik değil daha çok taktik doğaya sahip. Hep birlikte, tüm Suriyelilerin eşit haklara sahip olacağı tek ve istikrarlı Suriye'yi istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suudi Arabistan Beşşar Esed Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500

Yorumlar (258)

kürt:

akp suriyede bölücülük yapıyor yakında büyük savas var turkiye kaybedecek demedi demeyin

12
45
yanıtYanıtla
hhjg:

kürtler kazanacak mı sanki göreceğiz

yanıt6
yanıt5
ismail hakkı:

tarih oku evladım tarih oku azıcık

yanıt4
yanıt1
akıllı olmalı:

haklısın kürtler dünyada kaybeden millet olacak pkk ya verdiği desteği çekmediği sürece

yanıt4
yanıt1
hakan:

akıll oll türkiye batarsa kürtlerde batar bu gemide. . adam olun adamm tek adam oldugunuz sayıldıgınız ülkede adam olun

yanıt3
yanıt1
..:

TÜRKİYE İLE ŞUAN KARADAN SAVAŞABİLECEK ÜLKE SAYISI 5 İ GEÇMEZ . SEN GİT ŞİMDİ EVİNİN ARKA BAHÇESİNDEKİ KUMLARLA OYNA .

yanıt1
yanıt2
DOGRUCUK:

YENI OTOBISLERLE TÜRKIYE ÜZERINDE CIHATCILAR SÜRYEYE GITILER OTOBISLE DÜNYA BASINI GÖSTERDI BU TÜRKIYENIN LEHINE YANLIS

yanıt0
yanıt0
VATANDAS:

ESBASKANI SEVDASI ENPERYALISLER BIZI ORTA DOGU ESBASKANI YAPACAK ALIN SIZE ESBASAKAN HERKES SIRTINI CEVIRDI SIZE ARAPLARLA BASBASA KALDINIZ;

yanıt0
yanıt0
arap türk birliği çok güçlüdür:

türkiyenin tek müttefiği arabistan. . onunda en son yaptığı savaş 1400 yıl önceki uhud savaşı, toplam 200 kişi arasında geçmiş 2 köyün kavgası. türkiye bu arapla dünyaya meydan okuyor ama, silleyi yiyip oturacak

21
23
yanıtYanıtla
Sdr:

200 yüz kisiyi onemsemedin bak 2 milyar olduk

yanıt1
yanıt0
Tüm 258 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title