Haberler

Süt Hayvancılığına Çağ Atlatan Yaprak A.Ş. Halka Açılıyor

Türkiye'de Süt Hayvancılığına Getirdiği Yeniliklerle, Sektörün Öncü Şirketi Olan Yaprak A.Ş, Hisselerinin Yüzde 26,05'ini; Ziraat Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Aracılığıyla Halka Arz Ediyor.

Süt hayvanı besiciliği sektörüne 1994 yılında girerek, 17 yılda getirdiği yeniliklerle sektöre yeni bir boyut kazandıran Yaprak A.Ş., halka arz olmaya hazırlanıyor. İMKB'de işlem gören ilk süt hayvancılık şirketi olacak Yaprak A.Ş., halka arzdan elde edilecek gelirle şirketin karlılık ve verimliliğini artıracak yeni yatırımları gerçekleştirmeyi planlıyor.

"Sağlıklı hayvan, sağlıklı süt, sağlıklı ürün" ilkesiyle büyümesini sürdüren Yaprak A.Ş., 57 bin 750 metrekarelik alana yayılan modern tesislerinde, Türkiye ve Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir seviyeyi yakalayarak, günde 16 bin 800 kilogram çiğ süt üretiyor. Hayvan başına günde ortalama 33 kilogram süt üreten Yaprak A.Ş., anne sütüne yakın ve bakteri seviyesi çok düşük üretimiyle de, Avrupa ortalamasının bile üzerinde güvenli üretim gerçekleştiriyor.

Türkiye'yi ilklerle tanıştırdı

Yaprak Süt ve Besi Çiftliği, bugün itibarıyla 533'ü sağmal olmak üzere 1233 hayvan ile faaliyetlerini sürdürüyor. 2006 yılında BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından Tarıma Yatırım Yapan Üretici Ödülü'ne layık görülen Yaprak A.Ş., 2010 yılında AB ile denklik statüsü taşıyan Onaylı Çiftlik Belgesi'ni Türkiye'de ilk alan çiftliklerden biri oldu.

Yaprak A.Ş.'nin süt hayvanı besiciliğine getirdiği ilk uygulamalar şunlar:

- İlk çipli hayvan kimlik tanımlama sistemi

- İlk bilgisayarlı sağım ünitesi

- İlk bireysel yemleme istasyonu

- İlk modern hayvan barınakları

- İlk embriyo transferi

Anne sütüne yakın üretim başarısı

Halka arzla birlikte daha büyük ve verimli çiftlikler kurmayı hedefleyen Yaprak A.Ş., daha modern ve kaliteli üretim gerçekleştirecek. Üretimini Danone'ye sunan Yaprak A.Ş.'nin ürünü, anne sütüne yakın değerde olduğu için, bebek mamalarında da kullanılacak. Yaprak Süt ve Besi Çiftliği'nde yapılan embriyo transferleri ve suni tohumlama faaliyetlerinin yanı sıra ortalama iki yılda bir yurtdışından ithal edilen gebe düvelerle gen havuzunun zenginleştirilmesi sağlanıyor.

Yatırımcıyla birlikte kazanacağız

Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker, İMKB'de işlem görecek olan ilk süt hayvancılığı şirketi olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz öncü faaliyetlerle, sektöre yön vererek, çok verimli bir yapıya kavuştuk. Karlılık ve verimliliğimizi daha da artırabilmek için, bu güçlü yapıyı halka arz edeceğiz. Hem yatırımcımız, hem de biz yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz. Hayvanlarımızın yem ihtiyacının asgari yarısını, kendi topraklarımız üzerinden karşılamayı hedeflediğimiz için, elde edeceğimiz gelirle toprak yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Bu amaçla 1 milyon metrekare yeni toprak alımı hedefliyoruz. Yatırımcılara, bu kazançlı yatırımdan yararlanmalarını tavsiye ederim."

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, büyüme sürecinde tüm kredilerini Ziraat Bankası'ndan kullanan Yaprak A.Ş'nin başarı sürecinin tanığı olduklarını belirterek, "Yaprak A.Ş.'nin başarısında payımızın olması, bize gurur veriyor. Halka arz sürecinde de verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Sektöre getirdiği yeniliklerle öncü bir konuma sahip olan Yaprak A.Ş'nin İMKB'de işlem görmesi, diğer şirketlere de örnek olmalı" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title