Haberler

'Süt' 2 Ocakta Vizyona Girecek

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 'Yusuf Üçlemesi'nin İkinci Filmi 'Süt', 2 Ocakta Vizyona Girecek.

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun ''Yusuf Üçlemesi''nin ikinci filmi ''Süt'', 2 Ocakta vizyona girecek.

Alınan bilgiye göre, senaryosunu Semih Kaplanoğlu ve Orçun Köksal'ın yazdığı ''Bal'', ''Süt'' ve ''Yumurta'' adlı filmlerden oluşan ''Yusuf Üçlemesi''nin ikinci filmi ''Süt'', dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yaptı.

Türkiye?Fransa?Almanya ortak yapımı olan ''Süt''ün başrollerinde Melih Selçuk ve Başak Köklükaya yer aldı.

Rıza Akın, Saadet Işıl Aksoy, Alev Uçarer, Şerif Erol, Orçun Köksal, Sahra Özdağ, Semra Kaplanoğlu, Tülin Özen, Tansu Biçer ve Burcu Aksoy'un da rol aldığı filmin kurgusunu François Quiquere yaptı.

Vizyona 2 Ocakta girecek ''Süt''ün konusu özetle şöyle:

''Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavını kazanamayan Yusuf'un büyük bir tutku ile yazdığı şiirler, adını sanını kimsenin duymadığı bazı edebiyat dergilerinde yayınlanmaktadır. Ama ne şiirin ne de değeri günden güne düşen sütün Yusuf'a ve annesi Zehra'ya bir katkısı vardır. Yusuf, Zehra'nın kasabadaki istasyon şefi ile yaşadığı gizli ilişkiyi keşfedince ne yapacağını şaşırır. Yusuf, gelecek kaygısı, yaşanan hızlı değişim ve gençlikten yetişkinliğe adım atmanın acılarıyla baş etmenin yolunu bulabilecek midir?''

Yönetmen Semih Kaplanoğlu, üçlemenin son filmi ''Yumurta'' ile yurt içinde ve dışında toplam 30 ödül aldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title