Haberler

Suşehri'ne Sağlık Yüksek Okulu Açılması Çalışmaları

Cumhuriyet Üniversitesi (Cü) Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Suşehri'ne Açılması Planlanan Sağlık Yüksek Okulu'nun Bu Yıl Açılmasının Zor Olduğunu Söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Suşehri'ne açılması planlanan Sağlık Yüksek Okulu'nun bu yıl açılmasının zor olduğunu söyledi.

Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen "20. Yıl Gecesi" adlı programına katılan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, programda yaptığı konuşmada, Suşehri'nde bu yıl açılması düşünülen Sağlık Yüksek Okulu ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Yüksek okulların açılmasında öncelikli olarak öğretim üyesi ve öğretim elemanı kadrosunun oluşturulmasının zorunlu olduğunu anlatan Dökmetaş, "Şu anda Suşehri'nde açılması düşünülen, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından onaylanan Suşehri Sağlık Yüksek Okulu'nun açılması bu şartlarda zor görünüyor. Çünkü Sağlık Yüksek Okulunun açılmasında öncelik kadro ve elemanı olması gerekiyor. Bunların hiçbiri şu anda yok. Bu nedenle bu okulun bu yıl açılması zor" dedi.

CÜ Rektörlüğü görevine başladığı zaman üniversitede öğrenci sayısının 24 bin olduğunu hatırlatan Dökmetaş, "Şu anda ise öğrenci sayımız 30 binlere dayandı. Fakülte sayımız arttı. Bu birliktelikle olur, çalışmayla olur. İmranlı ve Hafik ilçelerine meslek yüksek okullarımız açıldı. El birliği ile ellerinden geleni yapıyorlar. Sadece ilçelerimizin büyümesi değil, ilçelerimiz ile birlikte ilimizinde büyümesi gerekiyor. Suşehri'nde öğrenci sayısı 700'lerde. Şebinkarahisar ilçesinde 2 bin 500'lere dayandı. Okullarına sahip çıkıyorlar. Suşehri halkının da okuluna sahip çıkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Rektör Dökmetaş'ın Sağlık Yüksek Okulu'nun bu yıl açılmasının zor olduğunu söylemesi, salondaki Suşehrililer'de soğuk duş etkisi yarattı.

-DİĞER KONUŞMACILAR-

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ise Kelkit Vadisi'ne hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek, "Sıkıntılar olmasın istiyoruz. Hastanesinin iyi bir yer edinmesini, orada yaşayan insanların orada muayene olmasını istiyoruz. Vadinin çocuklarına iyi eğitim verilmesini istiyoruz. Aldıkları eğitimlerini tamamladıktan sonra metropol şehirlere değil, oralarda kalmalarını istiyoruz. Bu nedenle iş adamlarınızın oralara yatırım yapmalarını ve bu eğitim alan gençlerimizin orada iş bulmalarını arzuluyoruz. Şayet bunları yapmazsak, bu gençlerimizin hepsi metropol şehirlere gelir" dedi.

Kelkit Vadisi'nin, tarım ve hayvancılığın en güzel yapılacağı yerler arasında olduğunu belirten Uzun, "Yıllardır nüfusumuzun azlığından şikayet ediyoruz. Ama halen İstanbul'a göç veriyoruz. Bunun için şikayetçi olmamamız gerekir. Her birimizin kalbi memleket için çarpıyor. Bu çarpıntıları bir şekilde oraya bağlamalıyız. Suşehri'nin diğer ilçelerden hiçbir eksiği yoktur" diye konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de "Cumhuriyet şehri olan ilimize hizmetlerimizin en güzelini yapıyoruz, yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz halka ve hakka hizmet ediyoruz" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise Suşehri'nin bu yıl şantiye haline döneceğini, vatandaşların oturmaları için mesire alanlarının ve aile çay bahçelerinin bu yıl yaz mevsimine kadar tamamlanacağını söyledi.

Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Deniz ise derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Programa, İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Suşehri Çataloluk Belde Belediyesi Başkanı Ercan Güleç, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile İstanbul'da bulunan Suşehri'liler katıldı.

Geminderesi ve Köyleri Derneği folklor ekibinin gösteri sunduğu program, mahalli sanatçıların söylediği türkülerle sona erdi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title