Haberler

Suşehri'nde Özel Rehabilitasyon Merkezi Törenle Açıldı

Sivas'ın Suşehri İlçesinde, Özel Rehabilitasyon Merkezi Törenle Eğitime Açıldı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Özel Rehabilitasyon merkezi törenle eğitime açıldı.

Suşehri ilçesi Yalnızbağlar mahallesinde bulunan 5 katlı bir binada kurulan Özel Mavi Umutlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi, Kaymakam Abdullah Demir ile rehabilitasyon merkezinde eğitim gören bir öğrenci tarafından hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Talat Kırca, 10-16 Mayıs tarihleri arasında 156 ülkede engelliler haftası olarak değerlendirilen anlamlı bir günde açılışını yaptıklarını söyledi.

Kırca konuşmasında, "Mavi Umutlar rehabilitasyon merkezi, Kelkit vadisinde yaşayan öğrenme problemli çocukların, ikinci bir ana kucağı, daha da önemlisi eğitim yuvasıdır" dedi.

Rehabilatasyon merkezinde, 5 öğretmen, iki usta öğretici, aşçı, şoför, hizmetli görev yaptığını belirten Kırca, "Öğrencilerimizin, bir kısmı hiç konuşamayan, bir kısmı hiç susmayan veya yerinde duramayan, bir kısmı sevgiye hiç tepki vermeyen, bu masum çocuklar, burada acıyan çaresiz bakışların değil, sevgiyle kuşatılmışlığın penceresindedir. Mavi umutlar hiçbir öğrenci bilemedi veya beceremedi diye dışlanmaz. Aksine bazı şeyleri beceriyor veya öğreniyor diye takdir gördüğü bir ortamın içerisindedir" dedi.

Rehabilitasyon merkezinde, öğrencilerinde yaş sınırlaması olmadığını kaydeden Kırca, "Raporları doğrultusunda, bireysel ve grup eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimizin yarısını anlama, yetersizliği sebebiyle arkadaşlarından geri kalan, okullu çocuklar oluşturmaktadır. Bu sebeple okulumuzda yaklaşık 100 engellimiz eğitim görmektedir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından merkezin açılışı, Kaymakam Demir ile birlikte, Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli bir kız çocuğu birlikte yaptı.

Rehabilitasyon merkezini gezen Suşehri Kaymakamı Abdullah Demir ve Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler tarafından yapılan el becerileri ve resim sergilerinde incelemelerde bulundu.

Engelliler tarafından yapılan el becerilerinin kendilerini hayretler içerisinde bıraktığını dile getiren Suşehri Kaymakamı Abdullah Demir, "Bu çocuklarımızın yaptıklarını biz ve birçok kişi yapamaz. Ama şunu gördük ki her insan, engellide olsa bir şeyler yapabiliyor" dedi.

(SY-İG-SE-Y) 08.05.2008 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title