Haberler

Suriyeli Sığınmacılar 300 Lira Bayram Yardımı Almak İçin Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldikleri Batman'a yerleşen sığınmacılara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle 300 TL. nakdi yardım yapılmaya başlandı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldikleri Batman'a yerleşen sığınmacılara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle 300 TL. nakdi yardım yapılmaya başlandı. Yaklaşık 1300 kişinin kayıt yaptırdığı yardımı alabilmek için sığınmacılar aşırı sıcaklarda saatlerce beklerken, zaman zaman izdiham yaşandı.

Batman'da yaşayan Suriyeli sığınmacılara Ramazan Bayramı nedeniyle 300'er TL nakdi yardım yapılacağının açıklanmasının ardından yardımdan alabilmek için 1300 kişi kayıt yaptırdı. AFAD'a kayıt yaptıranların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılacak para yardımının dağıtımına bugün Göç İdaresi İl Müdürlüğü'nde başlandı. Aile başına verilecek para yardımını almak için Suriyeli sığınmacılar uzun kuyruklar oluşturdu. Bu arada para yardımından yararlanmak için Suriyelerinin yanı sıra kente yaşayan dar gelirlilerin de kuyruklara girdiği görüldü.

Gölgede 40 dereceyi aşan sıcakta kadınlar ve erkekler ayrı ayrı sıralarda saatlerce bekledi. Erkeklerin beklediği sırada zaman zaman sıra nedeniyle izdiham ve tartışmalar yaşandı. Erkekler sıcaklardan korunmak için başlarına kartonla kapattıkları görülürken, kadınlar ise yanlarında getirdikleri çocukları aşırı sıcaklardan korumak için gölgelik alanlarda bekledi. Görevliler, yaşanan izdihamlar nedeniyle sık sık uyarılarda bulunup, para yardımının kayıt yaptıran herkesi verileceğini söyleyip, sığınmacıları sakinleştirdi.

Yetkililer, para yardımının ilk etapta kayıt yaptıran 1300 aileye verileceğini belirterek, yardım dağıtımının bayram arifesine kadar süreceğini kaydetti. Daha sonra ise diğer kayıt yaptıran sığınmacılara yardım yapılacağı açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Suriye Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Bruce Wayne:

Koskoca Wayne Holding var Batman''de onların desteğiyle olmuştur.

12
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title